2024. április 24. Szerda, György.
 

Dobozonként 76 forinttal nõne a cigaretta adóterhe a tervezett különadó bevezetésével. A dohányipari szereplõk szerint ez a fogyasztóknak több száz forintos emelést jelentene.

Az ártándi határátkelõhely kirendeltség járõrei 220 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak egy személygépkocsiban.

Leginkább az idõsebb emberek próbálják letenni a cigarettát.

Az agy módosításával tesz a dohányzás rabjává a cigarettában található mentol - derült ki a Neurotudományok Társaságának éves találkozóján.

A hajdúnánási rendõrök befejezték a nyomozást azzal a két gyanúsítottal szemben akik a gyanú szerint Polgáron rabolták ki áldozatukat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei egy menekülõ gépjármûben 5000 doboz csempészcigarettát találtak.

Lebukott a cigicsempész2014-12-06 14:13:09

Több mint 5000 doboz zárjegy nélküli cigaretta a csomagtartóban.

A rendõrök a 4215. számú úton Berekböszörmény és Biharkeresztes között fogták el a nyíradonyi férfit.

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak- alföldi Regionális Vám– és Pénzügyõri Fõigazgatósága múlt héten 316 jogsértõ esetet tárt fel.

Több mint háromezer doboz moldovai cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei Ártándnál egy román autóbuszban – tájékoztatta a NAV észak-alföldi sajtóreferense kedden az MTI-t.

A magyarok harmada füstöl2014-06-02 08:38:30

A dohányosok általában 7,5 évvel élnek rövidebb ideig – többek között ezért is érdemes letenni a cigit, nemcsak a május 31-i dohányzásmentes napon.

A csempészek leleményességérõl tett tanúbizonyságot az az újfehértói férfi, aki szendvicspanelekbe rejtve próbált adózatlan dohányárut szállítani. A „rakomány” értéke meghaladja a 10 millió forintot.

Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû üzlethelyiség mûködik egy tavaly novemberi kormányrendelet módosítása értelmében. A benzinkutakról mintegy 300 trafikosnak kell költöznie – közölte az MTI érdeklõdésére Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivõje.

Egy személygépkocsi csomagterében több mint ötezer doboz csempészcigarettát és csaknem két kiló vágott dohányt – mintegy négymillió forint értékben -, valamint négy mobiltelefont találtak a pénzügyõrök Hajdúnánáson – tájékoztatta a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyõri Fõigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

A hajdúszoboszlói Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskolából csütörtök délelõtt 7 gyermeket, késõ délután pedig a még egy fiatalt szállítottak gyógyszermérgezéssel a debreceni Gyermekklinikára.

Azt írja a Facebookon a Nemzetó Adó- és Vámhivatal, hogy mostantól külön odafigyelnek azokra a postai csomagokra, amikben valószínûleg valamilyen dohánytermék van. Azokat a csomagokat kell a törvény szerint elkobozni, amelyeket

Tizenkétezer doboz cigarettát akart becsempészni az a nyolc magyar állampolgár, akiket a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség járõrei igazoltattak Zsurk közelében pénteken. A helyszínre kiérkezett rendõrök – és Odin névre hallgató nyomkövetõ kutyájuk – a Tisza ártéri szakaszán 19 ládára lettek figyelmesek, amelyek, mint kiderült, 10 millió forint értékû cigarettát rejtettek.

Az adóhatóság szerint a kiskereskedelmi adatok jelentõsen árnyalják a cigaretta feketekereskedelmérõl megjelent híreket; bár a cigaretta forgalma csökkent, a cigarettára átszámított fogyasztási dohányt is tekintve az értékesített mennyiség mindössze 0,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, miközben a dohányzási szokások is átalakultak.

A kormány annyira jót akart tenni a trafikosok legújabb nemzedékével, hogy a nagy akarásnak végül nyögés lett a vége. A nemzeti dohányboltok felállása óta ugyanis soha nem látott mértékben esett vissza a cigaretta kiskereskedelmi forgalma. Petneházi Attila jegyzete.

Féléves átmeneti idõszakkal számolnak a cigarettapiacon, ezt követõen gyökeresen átalakulhat a fogyasztás. Ha a legrosszabb változat bontakozik ki az értékesítésben, az állam több tíz milliárd forintot veszíthet.

A dohánygyártók ezerforintos cigarettaárat vizionálnak dobozonként, és ez nem is túlzás. A cégeknek muszáj lesz árat emelniük, ha a trafikosokat illetõ 10 vagy 12 százalékosra ugró árrést nem a saját bevételeikbõl akarják kigazdálkodni. A cigi árának legnagyobb része természetesen továbbra is az államé lesz.

Támogatja a dohánytermékek árrésének 10 százalékra történõ emelését az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), a trafikokban árusítható termékek körének bõvítését viszont továbbra sem – közölte a szervezet hétfõn, a trafiktörvény módosítására a múlt héten benyújtott kormánypárti javaslat kapcsán.

A tervezett tíz százalékos minimum árrés dobozonként várhatóan 130 forintos áremelkedést eredményezne a dohánykereskedelemben, s ez rövid idõ alatt a legális piac összeomlásához és a feketepiac felélénküléséhez vezetne - jelezte a Dohányipari Befektetõk Magyarországi Szövetsége a Világgazdaságnak.

« 1. oldal »  Következő »