2024. április 24. Szerda, György.
 

bago-illusztrácio
Debrecen – A 40-42 ezer üzletileg többé-kevésbé sikeres egység helyett néhány ezer, zömmel új alakul.

Mától drágul a cigaretta2012-12-01 13:08:41

A korábban tervezett januári és májusi emelés helyett decembertõl megy fel a dohánytermékek ára. Egy doboz cigaretta hetven forinttal lesz drágább.

OGY – Emelkedik a cigaretta, az alkohol és az autógáz jövedéki adója
Budapest, 2012. október 15., hétfõ (MTI) – Jövedékiadó-emelésekrõl döntött a parlament hétfõn az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében. A dohánytermékeké a korábban tervezettnél kisebb mértékben, de nem két, hanem egy lépésben nõ, a jövõ év helyett már december 1-jén.

Emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója. Egy doboz cigaretta ára 850-950 forintba kerül majd 2013 õszétõl. Az Nemzetgazdasági Minisztérium a cigarettapiac 5 százalékos zsugorodásával számol.

Májusban elmarad a dohánytermékek jövedéki adójának emelése, a következõre júliusban kerül sor, amit a kormány jelenlegi tervei szerint az idén már nem követnek újabb szigorítások - írja a szerdai Napi Gazdaság.


Budapest, 2012. március 25., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idõ. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már jövõ vasárnap is több helyen ellenõrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.


Budapest, 2011. szeptember 12., hétfõ (MTI) - Az elõzetes bejelentésnek megfelelõen november 1-tõl 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adója, a dohánytermékeké pedig egy év alatt három lépcsõben növekszik, a pénznyerõ játékautomaták tételes adója is emelkedik, és emellé még százalékos játékadót is kell fizetni - egyebek mellett ezt tartalmazza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata, amely hétfõn került fel az Országgyûlés honlapjára.

Füstszagra ébredtek a napokban egy derecskei családi ház lakói; mint kiderült, tolvaj járt a házukban.

Az alkohol és cigaretta jóval károsabb olyan illegális kábítószereknél, mint a marihuána, az LSD, vagy az ecstasy - közölte a brit kormány drogtanácsadója.

A magyarok több cigarettát szívnak, mint az Unió többi országának lakosai, ráadásul a huszonévesek 60 százaléka dohányzik – derült ki az Európai Unió történetének legnagyobb közegészségügyi felmérésébõl.

« Előző « 2. oldal »