2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Hivatalosan is elindította aláírás-gyûjtési kampányát az Új Magyar Köztársaság Egyesület. Az Orbán Viktor rendszerét népszavazásokkal megbontani kívánó civilek arra számítanak, hogy a jelenlegi négy mellett hamarosan további két kérdésben gyûjthetik a referendum kiírásához szükséges támogatást.

A rendszerbontó civileknek még van esélyük a vasárnapi boltzár elleni népszavazásra azután, hogy az MSZP hasonló kezdeményezése elbukott. A szocialisták háborognak, a Nemzeti Választási Iroda szerint viszont jogosan utasították el kezdeményezésüket. A vállalkozói érdekképviselet szerint az ügy a fontos, nem az, ki karolja fel. Kérdések és álkérdések, avagy a boltzár elleni fellépések viszontagságos története.

Az adó egyszázalékos felajánlása nem függ attól, hogy az adott szervezetnek van-e közhasznú jogállása - tájékoztatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a civil szervezetekkel összefüggõ új, elektronikus eljárásokkal kapcsolatban kedden az MTI-t.

Az irtására alkalmas eszközbeszerzésre január 1-jétõl január 31-ig nyújthatják be pályázataikat a parlagfû elleni védekezést végzõ civil szervezetek, amelyek összesen 642 millió forintot kaphatnak - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) hétfõn az MTI-vel.

« 1. oldal »