2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Miközben a gazdatársadalom elöregedése egész Európában probléma, számtalan oka lehet annak, hogy a cég apáról fiára projektek kétharmada zsákutcába jut. Van példa arra, hogy az elsõ generációs vállalkozók saját gyermekük nem lévén, kénytelenek „idegen kézbe” adni a családi gazdaságot, miként hallani olyan történetekrõl is, hogy bár a famíliának több gyermeke is van, közülük valahogy egyiket sem hozza lázba a mezõgazdálkodás ötlete. És mi történik akkor, ha van saját gyerek, még érdekelné is a szülõk biznisze, de a fiatal képességei szabnak korlátot a farmgazdaság átvételének? Aki ezekre az objektív körülményekre nincs tekintettel, az bizony könnyen megismerkedhet a (családi) csõd intézményével.

Egy véletlen találkozás következményeként jótékonysági akcióba kezdett olvasónk.

Felpörgött a lakáshitelpiac a nyári hónapokban, utoljára 2008-ban helyeztek ki hasonló volumenû lakáskölcsönt Magyarországon. Õsszel további felfutás várható, hiszen a kamatok mértéke sem hátráltatja már a hitelfelvételt, a bankok szigorú feltételei azonban akadályt jelenthetnek.

Problémás lesz a nyugdíj2015-07-14 14:06:50

Nem lesz egyszerû a magyar nyugdíjrendszer finanszírozása 2030 után. A nyugdíjasok aránya nõni fog, a gyerekek alacsony száma pedig azt mutatja, hogy egyre kevesebben lesznek a rövidesen munkaképes korúak. A KSH prognózisa szerint Magyarország lakossága 2080-ra 7 milliónál is kevesebb lesz.

Együtt a család2015-05-10 11:56:13

Nemcsak a kismamákat, a leendõ „kispapákat” is várják a Születés Hete alkalmából május 12-én, kedden a Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikán.

Jelentõsen kibõvül július 1-jétõl a családok otthonteremtési kedvezménye. A bevállalósak akár 3 millió 250 ezer forintot is kpahatnak, de a kisebb családok is nagyon jól járhatnak. Összeszedték a legfontosabb tudnivalókat.

A gyermekek családban történõ nevelkedésének elõsegítését fontosnak tartják.

Bölcsõdei és óvodai programmal segíti a dolgozóit a vállalat.

Felülrõl nyitott a családok otthonteremtési kedvezményére szánt keret, ha az igények túllépik a négymilliárdos elõirányzatot, akkor is lesz pénz a támogatásra. Az igénylõk segítésére a kormányzat tájékoztató füzeteket jelentetett meg az új családi kedvezményekrõl. Errõl is beszélt a Kossuth Rádióban Novák Katalin családügyért felelõs államtitkár.

Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára szerdán kormányszóvivõi sajtótájékoztatón.

Sokszor elõfordul, hogy csak a beiskolázáskor derül ki a probléma.

Született problémaforrás 2014-11-27 09:13:57

Debrecen - „A világ egyik legintelligensebb lénye fekszik a bölcsõben.”

Az intézkedés célja a gyerekek biztonságának javítása, ugyanis sok családnak jelent segítséget, ha a gyerek már hároméves korától részt vesz a köznevelési rendszerben, és naponta háromszor ételt kap.

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövõjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetõségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít a kormány - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára.

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövõjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetõségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

Gyed extra, családi pótlék, adókedvezmény egy-, illetve kétgyermekeseknek, fiatal házasoknak nyújtandó adókedvezmény - a kormány a többi közt ezekkel az eszközökkel próbálja ösztönözni a gyermekvállalást. A nagycsaládosok szerint 25 éve nem volt ilyen családpolitika, mint a mostani.

Rekord mennyiségben, több mint 100 milliárd forintért vásároltak állampapírt augusztusban a családok – derült ki az Államadósság Kezelõ Központ legfrissebb összesítésébõl. Már csaknem 7 ezer milliárd forintot tart a lakosság értékpapírokban, amire még soha nem volt példa. Elemzõk szerint tudatosabban takarékoskodnak a magyar családok.

Nyaranta az óvodák is bezárhatnak pár hétre, és ha a szünet hosszabb, mint amennyi szabadsága van a szülõknek, jön a kérdés: hová tegyék a picit?

A válaszadók közel fele már most takarékoskodik a gyermeke jövõjére, 16 százalékuk pedig tervezi azt, míg több mint egyharmaduk anyagi okok miatt nem tud takarékoskodni a gyermekek életkezdésére – közölte a Groupama Garancia Biztosító a megbízásából, a GfK Hungária által készített egyik felmérés eredményét az MTI-vel.

A kerékpárra szerelhetõ gyermekülések veszélyeirõl, valamint a gyermekeknek és felnõtteknek vásárolt sporteszközök biztonságáról kérdezték a szakértõket.

Komoly anyagi terhet jelent a családoknak a gyermekük taníttatása, mivel a szülõknek csak elenyészõ része készül elõre ezekre a költségekre, derült ki egy egyetemisták körében végzett friss kutatásból.

Tizenötötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán: a szakirodalomban is példanélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Mennyi szabadsága legyen a szülõknek leendõ gyermekük tulajdonságainak megválasztásában? A biotechnológia fejlõdése új erkölcsi kihívások elé állítja a törvényhozókat.

Kevesebb tragédia történne, ha az újszülöttjüket eldobni akaró anyák tudnák, gyermeküket jogi következmények nélkül kórház melletti inkubátorba tehetik. Sõt, a leendõ szülõ már a gyermek magzat korában is bemehet bármelyik járási hivatalhoz, ahol hozzájárulhat a majdani gyermek örökbefogadásához - hangzott el a Kossuth Rádió Szombat délelõtt címû mûsorában.

« 1. oldal »  Következő »