2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Július elsejétõl lehet pályázni az államilag támogatott mosógépcsere-programra. Az Otthon melege program ötödik alprogramja keretében akár 45 ezer forint vissza nem térítendõ támogatást is lehet nyerni.

A hétvégén 15 812 pályázó kaphatta meg az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjére vonatkozó támogatói okiratot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

A forrás kimerülése miatt február 2-ától határozatlan idõre felfüggesztik a háztartási nagygép-csere pályázatokat, a jelentkezéseket február 3-án 16 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn.

Bizonytalan idõre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hûtõgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére – derül ki a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján megjelent tájékoztatóból.

Megjelent a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minõségû homlokzati nyílászáróinak cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció hétfõtõl elérhetõ a kormányzati honlapon (www.kormany.hu), a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu), és a Zöld Beruházási Rendszer (www.zbr.gov.hu) oldalon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Megjelent a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció csütörtöktõl elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Október 1-jétõl a cserére kötelezettek csak akkor üzemeltethetnek elektronikus naplóval nem rendelkezõ hagyományos pénztárgépet, ha van online kapcsolatra képes pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerzõdésük, vagy a forgalmazó által visszaigazolt megrendelésük.

Nyílászáró-csere az iskolában
Nyílászárókat cseréltek a hét végén a pocsaji iskolában – az ablakok már több mint 50 évesek, rászorultak a cserére, mûanyag ablakok lesznek a régiek helyett.


Szakmailag nem indokolt a terület alapú rendszámtábla bevezetése

Még az idén döntés születhet a megyei, járási alapú rendszámokról. Amennyiben a bevezetés mellett döntenek, a mûszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. Az Autós Nagykoalíció vezetõje a minap bejelentette: egy olyan országban, amelyen gépkocsival néhány óra alatt át lehet érni, szakmailag semmi nem indokolja a területi alapú rendszámokat.


A társasházi lakásokba felszerelt úgynevezett mellékvízórákat a tervek szerint a jelenlegi hat- helyett nyolcévente kell cserélni – az errõl szóló kormányrendelet-módosítás tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Lefejezik a MÁV-ot2010-07-08 10:29:24
« 1. oldal »