2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Négyezerrel kevesebb gyerek ül be az iskolapadba szeptember 1-jén. A szülõk többségének hatalmas anyagi megterhelés a tanévkezdés. A hitelszakértõ szerint a szeptember nem váratlan esemény, próbáljuk meg hitelfelvétel nélkül megúszni a becsengetést. Kiszámoltuk, hogy a két-három gyerekes családoknak akár 200 ezer forintba is kerülhet a beiskolázás.

Hétfõn kezdik kiszállítani az iskolákba az alaprendelés során igényelt tankönyveket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. A kiadványok átadásának idejét az iskolák és fenntartóik közösen határozzák meg. A könyvekért az idén szeptember 15-ig kell majd fizetniük a szülõknek.

A nyomdák határidõre, július 31-ig leszállítják az összes, több mint 12 millió tankönyvet a könyvtárellátó raktáraiba - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma köznevelésért felelõs államtitkára Debrecenben.

Szeptemberben egy olyan fejlesztési program indul, amely egy ingyenesen elérhetõ portál révén segíti a tanítást és a tanulást – errõl az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára beszélt csütörtökön Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Az önkormányzatok összesen 2,5 milliárd forintra pályázhatnak óvodai férõhelyek bõvítésére és csoportszobák létesítésére - jelentette be Czunyiné Bertalan Judit csütörtökön a fõvárosban.

A költségvetés tervezete szerint 2015-ben több forrás jut a köznevelésre, mint az idén – mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára szerdán Debrecenben.

« 1. oldal »