2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Gyurcsány Ferenc szerint ha a demokrácia nem teremt jobb életet, nem lehet bizalmat teremteni iránta.

Elõbb felsorolták a jól ismert „mutyikat” és korrupciógyanús ügyleteket, majd megfogalmazták: most már közösen tenni kell valamit az Orbán-kormány leváltására! Így összegezhetõ a vasárnap délután megtartott korrupció ellenes demonstráció szónokainak mondanivalója.

A Medián legfrissebb, március végi felmérése szerint a Fidesz támogatóinak aránya a teljes népességben 24 százalékra csökkent a februári 27 százalékról. A pártpreferenciával nem rendelkezõk aránya legutoljára két éve volt ilyen magas – írta a csütörtökön megjelent HVG.

A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerûsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérõ Jobbik tovább erõsödött - tudható meg az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzésébõl, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

A DK azt kéri, hogy Polt Péter legfõbb ügyész hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely jobbikos országgyûlési képviselõ ügyében, aki egy e-mail tanúsága szerint beleköpött a fõvárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipõk egyikébe.

Meggyõzõdésünk, hogy a „floridázás” ügyében indított nyomozás érdemi válaszok nélküli kurta-furcsa lezárása azt az országosan kialakult képet erõsítheti, hogy a hatóságok a Fidesz politikusaival szembeni vizsgálatok esetében nem kellõen alapos módon járnak el – emelték ki sajtótájékoztatón a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselõi, Varga Zoltán és Korcsog György.

Az Ipsos júliusi felmérése alapján a pártok sorában továbbra is a Fidesz áll az elsõ helyen, bár csökkent a kormánypárt támogatottsága. Az MSZP elmozdult múlt havi történelmi mélypontjáról, de így sem tudta utolérni a Jobbikot, amelynek szintén bõvült a tábora.

A Demokratikus Koalíció pártigazgatója a jövõ hétre ígért tájékoztatást.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az élõ- és félsertés áfájának csökkentése kizárólag a feldolgozó üzemek érdekeit szolgálja, kifejezetten káros viszont a sertéstartók számára, akiknek a felhasznált takarmányok és más anyagok árában továbbra is 27 százalékos áfát kell kifizetniük, ám az eladott sertések árában az eddigi 27 százalék helyett csak 5 százaléknyi áfát kapnak.

« 1. oldal »