2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az étkezés minden sejtben változásokat okoz, beleértve a spermiumokat és a petesejtet is.

A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves és stabilabb, mint korábbi kutatások alapján vélték: az általa hordozott gének egy része évmilliókat élt már túl, tehát nem valószínû, hogy el fog tûnni - derült ki svájci és amerikai genetikusok tanulmányaiból.

Tapasztalt szakemberekbõl álló új cég jött létre, amely tömeges DNS-szekvenálással dolgozna.

Genetikai hatás magyarázza az iskolai vizsgaeredmények közötti különbségeket - állapították meg brit kutatók ikervizsgálatok nyomán.

A biológia mélyszerkezetébe nyúltak bele amerikai tudósok azzal, hogy átírták egy baktérium genetikai kódszótárát. A „meghekkelt” kódú baktérium ellenáll a vírusoknak, környezetbarát, és különleges fehérjéket termelhet.

Németország területén talált csontvázakból vett, összességében négyezer évet felölelõ DNS-minták segítségével sikerült elsõ ízben részletesen rekonstruálni a modern európai ember genetikai történetét.

A DNS-re épülõ adattárolás ugyan mûködik, és mindenféle információ rögzíthetõ benne, de nem jelent alternatívát a merevlemezekkel szemben. Az adatok tárolása és kiolvasása roppant drága, lassú és bonyolult eljárás.

Meglepõen sokrétû életformát, több mint 3500 élõ szervezet DNS-ét mutatták ki kutatók az Antarktisz jégpáncélja alatt lévõ Vosztok-tóból vett vízmintákból.
« 1. oldal »