2024. április 24. Szerda, György.
 

Átlagosan 4,5 százalékkal emelkednek jövõre a kéményseprési díjak Budapesten - döntött mai ülésén a Fõvárosi Közgyûlés. Sõt, egy tavaszi módosítás szerint az sem bújhat ki az ellenõrzés alól, aki nem engedi be a kéményseprõket az otthonába.


Illusztráció - A csirkehús újabb 10 százalékkal drágulhat novemberben

Budapest, 2012. október 10., szerda (MTI) – A csirketermékeknél újabb 10 százalék körüli áremelést kívánnak végrehajtani a baromfiipari cégek novemberben – közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke szerdán az MTI-vel.

GfK: átlagosan 10 százalékkal drágultak az iskolaszerek
Budapest, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) – Átlagosan 10 százalékkal kerültek többe az idei iskolakezdéskor a tanszerek az egy évvel ezelõttihez képest a GfK Hungária adatai szerint.

8 forinttal drágult a benzi2012-08-23 09:12:11

Emelte bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. csütörtökön. Egy hete a Mol 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Raskó György szerint téved, aki azt hiszi, hogy jó árak mellett a kevesebbet produkáló agrárium felhúzhatja a GDP-t, ugyanis a mezõgazdaság és a nemzeti össztermék is lefele megy.


Emeli bruttó 4, illetve 3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol csütörtökön.

Májusban elmarad a dohánytermékek jövedéki adójának emelése, a következõre júliusban kerül sor, amit a kormány jelenlegi tervei szerint az idén már nem követnek újabb szigorítások - írja a szerdai Napi Gazdaság.

Drágább lesz a benzin2012-04-17 13:12:59

A mostani változtatással a benzin ára 455 forintra nõ, a gázolajé 441 forint marad. Bruttó 4 forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a gázolaj ára nem változik. A Mol egy hete nem változtatott az árakon. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.


Kivárás jellemzi az iráni válsághelyzet miatt a világ cukorpiacát – áll a Cukorrépa-termesztõk Országos Szövetségének (CTOSZ) elemzésében. Ha Brazília több etanolt állít elõ cukorból, a nemzetközi porondon cukorhiány is kialakulhat, és ez újabb dráguláshoz vezethet.

Idén a kétlépcsõs jövedékiadó-emelés miatt összesen akár száz forinttal is emelkedhet egy doboz cigaretta ára - írja a Magyar Nemzet.

A hazai üzemanyagárak szinte az összes magyart sokkolják. Bár lehet, hogy sokan hüledeznek a magyar árakat látva, de van, ahol már most is több mint 500 forintot kérnek el egy liter üzemanyagért - írja a Pénzcentrum.hu. internetes portál.

Az üzemanyagok drágulása miatt emelkedett a magyarországi infláció, novemberben 4,3 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban.


Budapest, 2011. szeptember 12., hétfõ (MTI) - Az elõzetes bejelentésnek megfelelõen november 1-tõl 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adója, a dohánytermékeké pedig egy év alatt három lépcsõben növekszik, a pénznyerõ játékautomaták tételes adója is emelkedik, és emellé még százalékos játékadót is kell fizetni - egyebek mellett ezt tartalmazza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata, amely hétfõn került fel az Országgyûlés honlapjára.

Ideje feltankolni!2011-09-08 15:49:19


Októbertõl húsz százalékkal emeli árait a cukorgyártással foglalkozó osztrák Agrana-csoport - közölte szerdán a cég vezérigazgatója Johann Marihart, aki a cukor világpiaci árának emelkedésével és az európai cukorpiac egyensúlytalanságaival magyarázta a döntést. (Marihart azt mondta, az uniós cukorpiaci szabályok évi 13,3 millió tonna cukor megtermelését engedik, miközben a fogyasztás meghaladja a 17 millió tonnát. )

Drágul a gáz áprilistól2010-03-25 12:28:21
Februártól az eddigi 200 forint helyett 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottószelvény díja, mert emelkedtek a gyártási- és mûködtetési költségek, így például az energia és alapanyag árak - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Drágul a víz2009-11-27 12:29:15
« Előző « 2. oldal »  Következő »