2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem fertõz a pikkelysömör2014-10-28 10:46:25

A pikkelysömör az egyik leggyakoribb bõrbetegség. A jellegzetes tünetek a bõrt, a hajas fejbõrt, a körmöket betegítik meg, és ízületi gyulladást is okozhatnak.

Mindennapi idõutazók2014-10-27 10:25:56

Fáradékonyság, fejfájás, ingerültség – a hétvégi óraátállítás sokak szervezetét megviseli. A váltott mûszakokban dolgozók fogékonyabbak néhány betegségre.

A gazdaság és az oktatás kapcsolata volt a téma a Természettudományi és Technológiai Kar 4. Szakmai Napján, ahol 14 cég mutatkozott be.

A látás hónapja2014-10-19 10:35:17

A szem nemcsak a lélek, hanem az életkor tükre is. Szemlencsénk alkalmazkodóképességébõl pontosan megmondható, hány évesek vagyunk.

A legmelegebbet, 26,2 fokot, 11-én mérték Debrecen környékén.

A szakember szerint csak akkor megyünk fogorvoshoz, ha fáj.

Ebolás férfit szállítottak a klinikáról a fõvárosba – ezzel hívta fel a Naplót egy olvasónk. A Debreceni Egyetem a válaszadás elõl azzal tért ki, hogy ebola-ügyben az ÁNTSZ az illetékes. Idõközben más forrásból úgy értesültünk, hogy a beteget nem is a klinikáról, hanem a Kenézybõl vitték a Szent László kórház trópusi részlegére.

Kihirdették a pótfelvételi ponthatárait: a Debreceni Egyetemen 710 jelentkezõbõl 551-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertõl.

A Debreceni Egyetem vezetése folyamatosan egyeztet az illetékes szakhatóságokkal és szakigazgatási szervekkel az afrikai Ebola-járvány kapcsán.

Véget ért a nyári egyetem2014-08-20 12:31:56

Negyvenkét országból csaknem 200 hallgató érkezett a Debreceni Nyári Egyetem idei, 87. kurzusára. A résztvevõk pénteken tartottak búcsúestet.

Voltak kánikulai idõszakok júliusban, de igazán extrém hõmérsékleteket nem mértek. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A pattanások ellenszerét fedezték fel a marihuánában az MTA Lendület programjának kutatói a Debreceni Egyetemen – tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szombaton az MTI-t.

A kánikula után csapadékossá vált az idõjárás Kelet-Magyarországon.

Nyárias idõ uralkodott2014-07-09 16:30:30

Alapjában véve kedvezett az idõ a gabonafélék, a repce és a gyümölcsök érésének.

Tízbõl egy cukorbeteg2014-07-07 14:35:48

Ha egy szülõ cukorbeteg, akkor 40 százalék az esélye, hogy a gyermeke is az lesz.

A cukorbetegség hazánkban minden tizedik embert érint. Körülbelül 800 ezer a kezelt páciensek száma, és majdcsak ennyi azoké is, akik még nem tudnak róla.

A hazai vadgazdálkodás legfontosabb apróvadmadara a fácán, vadonélõ állománya azonban negyedével csökkent az elmúlt két évtizedben.

Közös agrárkutatás-fejlesztési és innovációs, valamint oktatási program elindítását szorgalmazza a Kínai Agrártudományi Akadémia a Debreceni Egyetemmel.

Nincs mindenre alkalmas megoldás, viszont a mérgezés és a szomjan halás között még elég széles az út…

Tudják, hogy miért érdemes, de magas ára miatt még mindig kevesen vásárolják a magyar élelmiszereket a hazai fogyasztók.

Több mint száz család vett részt a hajdú-bihari rendõrök által Debrecenben megtartott elõadáson.

A kertészeti és kapás kultúrák, valamint az évelõk igényelnek gondos vízpótlást. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A Nagyváradi Egyetem és Debreceni Egyetem kutatói közös konferenciával ünnepelték a környezetvédelmi világnapot Nagyváradon.

Három új kalászos gabonafajtát mutatott be szerdán a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjának Karcagi Kutatóintézete.

A tüneti kezelésen túl az oki terápia megtalálását is célozza az egyetem 150 ösztöndíjasának kutatása a Nemzeti Kiválóság Programban.

« Előző « 4. oldal »  Következő »