2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Bûnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erõszak bûntettében a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban csavarhúzóval támadt egy mentõápolóra, miközben Hajdúdorogról Debrecenbe szállították.

Jogerõsen is lezárult a halálos szerelmi dráma miatt indult büntetõügy.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban találta bûnösnek a Debreceni Törvényszék azt a nyíregyházi férfit, aki 2012. október elsején kirívó brutalitással megölte volt barátnõjét a szabolcsi megyeszékhelyen. A bíróság emiatt K. László Zsoltot nem jogerõsen 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektõl eltiltásra ítélte - közölte a törvényszék szóvivõje hétfõn, az ítélethirdetést követõen az MTI-vel.

Zárt ajtók mögött folyik az eljárás, melynek 22 vádlottja van.

Zárt ajtók mögött kezdõdik szerdán Vizoviczki László és 21 társa vesztegetési ügyének tárgyalása Debrecenben. A vádlottak többsége civil, de rendõr, tûzoltó és pénzügyõr is van közöttük, ezért katonai tanács elõtt folyik a per.

Folytatólagosan elkövetett zsarolás, garázdaság és testi sértés bûntettében találta bûnösnek a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a három fiatalkorú vádlottat, akik egy berettyóújfalui középiskolában pénzt kértek több diáktól cserében azért, hogy ne bántsák õket.

Harmadfokon börtönbüntetést kaptak a nyírségi tolvajok.

A sértett szülei elégedetlenek a négyéves börtönbüntetéssel.

Nem jogerõsen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfõn azt a férfit, aki 2011 februárjában egy debreceni lakásban agyonverte élettársát – közölte az ítélethirdetés után a törvényszék szóvivõje az MTI-vel.

Tíz szülész-nõgyógyászt ítélt a Debreceni Ítélõtábla csütörtökön pénzbüntetésre, illetve egy-egy év próbára bocsátásra, mert hálapénzt kértek szülés levezetéséért, ami vesztegetésnek minõsül – közölte a táblabíróság szóvivõje az ítélethirdetés után az MTI-vel.

Míg 2012-ben két közvetítõvel kezdõdött meg a mediáció, vagyis a bírósági közvetítés a Debreceni Törvényszéken, jelenleg már négy bírósági titkár lát el ilyen feladatokat: a Debreceni Járásbíróságon, a Debreceni Közigazgatási-és Munkaügyi Bíróságon, a Berettyóújfalui Járásbíróságon és a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

Harmadfokon megváltoztatták a Debreceni Törvényszék határozatát annak a két férfinak az ügyében, akik gyógyszerrel kevert itallal kábították el áldozataikat a cívisvárosban.

A Debreceni Törvényszék ma megtartott nyilvános ülésén megváltoztatta a Hajdúszoboszlói Járásbíróság ez év elején hozott elsõfokú ítéletét I.r. L.János és társai büntetõügyében. A három férfi egy idõs hajdúszoboszlói házaspártól 1 millió forintot tulajdonított el 2013. májusában.

Húsáru, ingyen vadászat, élelmiszerkosár, sporteszközök mint kenõpénz.

« 1. oldal »