2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Immár negyedik alkalommal rendezték meg Derecskén a Magyar Kultúra napját január 20-án. Ennek alkalmából a szervezõk igazi rendezvénysorozattal lepték meg az érdeklõdõket.

Létavértes és Derecske közösen nyújtott be pályázatot közmûvelõdési feladatok ellátására, melynek keretében önerõ nélküli, százmillió forint támogatásban részesültek. A pályázat eddigi eredményeirõl Derecskén a Mûvelõdési Központ és Könyvtár igazgatója, Dr. Fülepné Sipos Ilona Eszter számolt be.

Hétfõn a derecskei okmányirodában Sándor Józsefné ügyintézõ átvette az elsõ, egyszerûsített honosítási kérelmeket a Nagyváradról érkezett Meleg Vilmos színmûvész családjától.

A héten Derecskén a kemény fagyoknak köszönhetõen visszaminõsítették a belvízvédelmi készültséget másodfokról elsõ fokúra.

Új óvodát avattak a településen, ezzel központosítva a korábbi négy intézményt. A Mese-Vár Óvoda és Bölcsõde névre keresztelt létesítmény a már meglévõ két szárnya mellé újabbal gazdagodott, valamint komplett felújításon ment keresztül.

Jelenleg több, mint száz állatról gondoskodnak a derecskei állatmenhelyen, ahol várják mindazok felajánlását, akiknek fontos az eldobott kutyák, macskák sorsa.

Korához képest – 46 éves – viszonylag késõn kezdte el a fazekasmesterséget a Derecskén élõ és dolgozó Nagy Albert. Az adventi kiállításon és vásáron beszélgettünk arról, hogyan kötött ki az agyagozásnál.

Az idei kistérségi adventi népmûvészeti kézmûves kiállításon és vásáron egy igazi szenzációval rukkoltak elõ.

Több évtizeden át végzett kiemelkedõ színvonalú sportolói, sportoktatói tevékenysége elismeréseként a közelmúltban Szél Gábor, az I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium fizikális felkészítõ tanára Kovács Pál-díjat kapott Rácz Róberttõl, a megyei közgyûlés elnökétõl.

Filmet forgattak Derecskén2010-12-05 16:54:24

A míves derecskei kézmûves portékák, a város híres épületei, a tájház, az egyházi élet számos pillanata, valamint a látnivalókban gazdag természeti táj is megjelenik azon a több mint ötperces kisfilmen, amit az önkormányzat pályázatírói készítettek el a településen. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Az ismeretlen tettesek a jól bevált trükköt alkalmazzák a magatehetetlen idõs emberek becsapásánál. Azt mondják: ajándékot és tízezer forintot hoztak az önkormányzattól, viszont csak húszezresük van, ezért kérik a kiszemelt áldozatot, hogy váltsák fel a pénzt. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Itt van az õsz, itt van újra! A hideg õszi napok beköszöntével egy idõben megkezdõdött a sütõtök szezonja.

Barátságos szavakkal fogad Széll Gábor wing tsun oktató az edzõteremben. Sugárzik belõle a felebaráti szeretet, a kedvesség, az egyszerûség, noha egy perc nyugta sincs.

Az I. Rákóczi György Gimnázium és Szakközépiskola Lorántffy Zsuzsanna kollégiuma valóban nem ismer lehetetlent, csak olyan tehetetlent, aki nem képes egymás után rekordmennyiségû dinnyét felfalni. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

A jubileumához érkezõ, ötödik alkalommal megrendezett Balla János ifjúsági sakkversenyre idén érkezett a legtöbb résztvevõ. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Bár az önkormányzati választásokon egy Jobbikos jelölt sem jutott be a képviselõtestületbe, mégis komolyan veszik ígéreteiket: a közelgõ halottak napja alkalmából temetõrendezést szerveznek október 24-én, vasárnap reggel fél nyolc és délután két óra között társadalmi munka keretében. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Nézze meg mely cégek állnak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében!

A festészet, a grafika, a fotográfia, az irodalom, a szobrászat és a zene egyszerre jelenik meg az Oázis Ifjúsági Ház és Mozi mûvészeti galériájában.

Osztálytalálkozó2010-09-06 09:11:11

Osztálytalálkozó Derecskén 2010

Tekintse meg portálunkon, hogy a megye I. 3. fordulójában milyen eredmények születtek.

Megye I. eredményei2010-08-23 09:02:19

Tekintse meg portálunkon, milyen eredmények születtek a mai napon a megye I-ben.

„Minek elõtte hallhatatlan drága lelkét Szent Istenének kebelébe adná.” Ez a címe annak a hajdú-bihari levéltári füzetnek, amelyet a derecskei mûvelõdési központ és könyvtár támogatásával jelentetett meg Szálkai Tamás történész levéltáros. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Az idei augusztus huszadikai ünnepség két naposra bõvül a bihari kisvárosban.

Egy sérültet kellet a mentõsöknek kórházba szállítani annak a balesetnek a helyszínérõl, amely kedden kora délután történt a 47-es úton, Sáránd és Derecske között, ahol két mikrobusz karambolozott.

A Dublinban megrendezett VI. Szervátültetettek és Mûvesekezeltek Európa Játékán huszonnégy ország 342 sportolója méri össze képességét tizenkét sportágban. Hazánkat 39 versenyzõ képviseli a játékokon. Közülük több sportágban - tollaslabda, asztalitenisz - is lehetõséget kapott a bizonyításra a derecskei tehetség, Kóka Zoltán, aki négy éremmel a nyakában térhet haza az ír fõvárosból.

« Előző « 5. oldal »  Következő »