2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Több ügyfélbarát módosítás is hatályba lépett a diákhitelekkel kapcsolatban februártól; a Diákhitel Központ MTI-hez eljuttatott hétfõi közleménye szerint változás egyebek között, hogy már 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, akár 11 tanulmányi félévre.

A jelenlegi 35 év helyett 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, és módosul a hitelek igénybevételére vonatkozó jogosultsági idõ is, amely az eddigi 10 tanulmányi félévrõl 11-re nõ jövõ februártól - ismertette az errõl szóló kormányrendelet-módosítást a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel.

Képzõ címmel hirdetett mûvészeti pályázatot a Diákhitel Központ, amely középiskolások és felsõoktatási hallgatók festményeit, grafikáit és fotómûvészeti technikával készült alkotásait várja.

A hallgatói hitelrendszert mûködtetõ Diákhitel Központ Zrt. 2014 elsõ fél évét nulla forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, a társaság az elsõ hat hónapban bruttó 8,9 milliárd forint hitelt folyósított.

Okostelefonokra és táblagépekre is ingyenesen letölthetõ alkalmazást fejlesztett ki a Diákhitel Központ, mellyel a Diákhitel Direkt szerzõdéssel rendelkezõ hallgatók bármikor lekérdezhetik egyenlegüket, hozzáférhetnek üzeneteikhez vagy tájékozódhatnak a hallgatói hitellel kapcsolatos aktualitásokról is.

Hiánypótló céllal, országos tájékoztató fórumot indít a felsõoktatásba jelentkezõ végzõsök szülei részére a Diákhitel Központ.

Egy százalékponttal csökken mindkét diákhitel-konstrukció kamata - közölte a Diákhitel Központ Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

« 1. oldal »