2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A tudományos publikációk alapján összeállított egyetemi rangsorban 11 magyar egyetem szerepel a világ 2000 legjobb felsõoktatási intézménye között.

Bizalomcsomag a felsõoktatásért” mottóval a konzisztóriumokat és az egyetemi autonómiát érintõ javaslatot tett közzé az egyetemipolgar.net szakmai blog.

A konzisztóriumok, a felsõoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei nem operatív döntéshozó, hanem stratégiai szervezetek lesznek a tervek szerint; egyetértési joguk pedig azt a célt szolgálja, hogy az egyetem jövõjét érintõ ügyeket megbeszéljék, azokban dûlõre jussanak – mondta Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériumának felsõoktatásért felelõs államtitkára egy budapesti rendezvényen.

Szigorú szabályokat vezet be a gólyatáborok szervezésével kapcsolatban az ELTE. Mostantól csak olyan programok, feladatok lehetnek a táborokban, amelyeket engedélyez az egyetem vezetése. Eddig sokan panaszkodtak arra, hogy a felsõbbévesek megalázó helyzetbe hozták õket. Közben az ELTE azt is bejelentette, hogy több fegyelmi eljárást indítanak az elmúlt hetekben történt súlyos esetek miatt.

Gazdaságtudományi tanulmányok, mûszaki, pedagógus, vagy orvosi pálya. Ezek a legnépszerûbb szakok, amiket a felvételizõk megjelöltek.

« 1. oldal »