2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Szilvay Kornél születésének 125. évfordulójára emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank, ami a magyar mérnökök, feltalálók technikai újdonságait, találmányait bemutató emlékérme-sorozat tizedik darabja. Az érme egyik érdekessége, hogy négyzet alakú.

A hazai mezõgazdaság kiemelkedõ szolgálatáért adott át elismerést a Debreceni Egyetem agrárkara a Magyar Mezõgazdaság folyóiratnak.

Budapesten, a Duna Palotában, átadták az idei Pálfi István emlékérmet, melyet Michel Delebarre, a Területi Kohéziós Politikáért Felelõs Bizottság elnöke, az Európai Területi Társulás, EGTC Platform koordinátora vehetett át Rétvári Bencétõl, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárától. Az eseményen jelen volt Schmitt Pál köztársasági elnök, Pálfi István özvegye, számos egykori és jelenlegi európai és magyar parlamenti képviselõ, polgármester Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébõl, Kárpátaljáról Brenzovics László, a KMKSZ alelnöke. Megtisztelte jelentével az ünnepséget Jakab István, a parlament alelnöke, Miklóssy Ferenc, a Kereskedelmi és Iparkamara hajú-bihari elnöke, Kocsis Róbert, a megyei közgyûlés alelnöke is.

« 1. oldal »