2023. október 3. Kedd, Helga.
 

Hiába indult apró erõsödéssel forint, az árfolyam gyorsan gyengülésnek indult szerdán. Az árfolyamokat a görög és spanyol hírek mozgatják, utóbbi országról egy elemzõ azt állította, elõbb elhagyhatja az eurózónát, mint Görögország, fõleg úgy, hogy az EU elkaszálhatja az ország bankmentõ tervét.

Háromszáz forint fölött állt az euró árfolyama pénteken kora reggel. Ekkorra az euróval szemben csütörtökön jelentõsen gyengülõ frank ledolgozta hátránya nagy részét.

Kedden késõ este, szerda hajnalban nagyot zuhant a forint, miután a görög miniszterelnök arra utalt, hogy Görögország kiléphet az eurózónából.

Kedden korán reggel a hétfõ esti szinten mozgott a forint árfolyama, majd fél nyolc körül erõsödni kezdett az összes jelentõsebb valutával szemben.

Kisebb gyengüléssel kezdte a hetet a forint, de az árfolyam egyelõre messze van a 300 forintos eurótól.

A nemzetközi porondra most jellemzõ pesszimista hangulatban valamennyi fontosabb devizával szemben gyengült a forint péntek reggelre. Az eurót 299 forint fölött jegyezték nyolc óra elõtt, az elõzõ esti 296,9-es jegyzés után.

Csütörtök reggelre kissé erõsödött a forint árfolyama, az eurót 295 forint alatt jegyezték a devizapiacon nyolc óra körül. A jegyzést továbbra is a sikertelen görög kormányalakítási kísérletek után nyugtalanabb euróövezeti hangulat alakítja.

Az eurót kilenc óra körül 297 forint fölött jegyezték a bankközi devizapiacon, tíz óra után azonban ismét a reggeli, 295 forinthoz közeli szinten járt az árfolyam. Valamennyi fontosabb devizához képest rontott szerda reggelre a magyar fizetõeszköz, miközben az új görög választás kiírásának híre az eurónak sem kedvezett. Elbizonytalaníthatta a piacokat Varga Mihály is, aki szerint reálisan kora õszre várható az IMF-megállapodás.

Az elõzõ esti szintjén nyitotta a napot kedd reggel a forint, az eurót 292,4 forint körül jegyzik a devizapiacon. A magyar fizetõeszköz hétfõn indult gyengülésnek az euróval együtt a pesszimista nemzetközi piaci hangulatban.

A dollárhoz képest közel négyhavi mélypontra süllyedt az euró jegyzése hétfõ reggel, miután egyre távolodik a gyors görög kormányalakítás esélye. A forint is gyengüléssel kezdte a hetet.

Több mint egy egységgel gyengült a forint árfolyama péntek reggelre a fontosabb devizákhoz képest: az eurót ismét 290 forint fölött jegyzik.

Kismértékben gyengült kedd reggelre a forint a devizapiacon az elõzõ esti jegyzésekhez képest. Az eurót 287 forint közelében jegyezték nyolc órakor. Kereskedõk szerint a forint árfolyamának alakulását a nemzetközi hangulat fogja meghatározni.

Esett az euró árfolyama hétfõn az ázsiai piacokon, miután a kormányzó pártok vereséget szenvedtek a franciaországi és a görögországi választásokon. A forint is veszített hétfõ reggelre a pénteki jegyzésekhez viszonyítva.

A délelõtti 284,63-es szint közelében maradt a forint péntek délután, negyed négykor az eurót 284,70 forinton jegyezték, a csütörtök délutáni 283,50 forint után.

Erõsen kezdett a forint2012-05-02 09:35:47

A nemzetközi bankközi deviza kereskedelemben 284,16 forintot ért egy euró szerda reggel, gyakorlatilag ugyanannyit, mint kedden este.

Gyengüléssel kezdte a kereskedést a forint, az euró árfolyama 289, a franké 240 forint fölé került Spanyolország leminõsítése játsza a fõszerepet. Késõbb azonban megfordult a magyar deviza és erõsödött a külföldi devizákhoz képest.

Az elmúlt két nap szárnyalása után árnyalatnyit erõsödött csütörtök reggelre a forint az elõzõ esti jegyzésekhez képest. Az eurót 288 forintnál, a svájci frankot 240 forint alatt jegyezték nyolc óra elõtt a devizapiacon.

Szerda reggel is tartotta a keddi Orbán-Barroso találkozó nyomán megerõsödött pozícióját a forint a bankközi devizapiacon. Egy nap alatt öt forinttal lett olcsóbb az euró, néggyel a svájci frank.

A forint továbbra is az elmúlt hét eleje óta kialakult 296-299 forintos eurójegyzési sávon belül ingadozik. Csütörtök reggelre az euróval és a svájci frankkal szemben fillérekkel erõsödött, kilenc óra után azonban ezt az elõnyét elvesztette. A piacok a 10 éves spanyol kötvényaukció eredményére várnak, az euróövezeti pénzügyi rendszer stabilitását esetleg fenyegetõ törlesztési nehézségek felmérése érdekében.

Gyengüléssel nyitotta a hetet a forint, a külföldi devizákkal szemben 0,5-2 forintot veszített értékébõl.

Csütörtök kora reggelre enyhén javult a forint az euróhoz és a svájci frankhoz képest, míg közel egy forintot dolgozott le veszteségébõl a dollárhoz viszonyítva. Kilenc óra körül azonban  gyengülni kezdett a forint, az euró jegyzése ismét 298 forint fölé kúszott, de késõbb ledolgozta ezt a veszteségét.

Kismértékben erõsödött péntek reggelre a forint a devizapiacon. Az eurót 295 forint körül, a frankot 246 forint alatt jegyezik. Az európai tõzsdék nagypénteken és húsvéthétfõn zárva tartanak.

Negatív irányba mozdult el a forint szerda reggel: a külföldi devizákkal szemben 20-40 fillérrel gyengült.

Gyengült a forint kedd reggelre az elõzõ esti jegyzésekhez képest. Az eurót 295 forint, a svájci frankot 245 forint közelében jegyezték nyolc órakor.

Javuló nemzetközi befektetõi hangulatban erõsödött hétfõ reggelre a forint a térségbeli devizákkal együtt.

« Előző « 3. oldal »  Következő »