2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Az EU beintett a Facebooknak2015-10-06 18:12:25

Forrás: AFP/Daniel Roland Az Európai Bíróság döntött: megvédi az uniós állampolgárok adatait az amerikai Nagy Testvértõl. A felhasználókról Európában tárolt információk nagyobb védettséget élveznek. Az új szabályozás legjobban a Facebookra nézve lehet ártalmas.

A perben a hazai közjegyzõk szerepét tekintheti át a luxembourgi testület - írja a Magyar Nemzet. Az Európai Bíróság arról dönt majd, hogy elegendõ-e a végrehajtás elrendeléséhez a közremûködésük.

Újabb, devizahitelezéssel kapcsolatos ügy érkezett a napokban az Európai Bíróságra, ezúttal a ráckevei járásbíróságtól - közölte pénteken a luxembourgi uniós igazságszolgáltatási testület sajtószolgálata.

Nem mondta ki az Európai Bíróság a devizahiteles szerzõdés érvénytelenségét a magyar vonatkozású Kásler-ügyben, de a Kúria vizsgálhatja majd azt, hogy tisztességtelen-e az árfolyamrés.

Az egykori nyugdíjpénztári tagok nem kaptak vissza minden pénzt, ami nekik járt volna, az ombudsman szerint ez alkotmányos alapjogot sért. Az NGM máshogy látja: szerintük méltányos volt a vagyonátadás, például az adókedvezményt sem kérték vissza. Az állam pont azokat hozta hátrányos helyzetbe, akik plusz pénzt tettek volna félre a nyugdíjas éveikre. Utánajártunk mi lett a tagdíj-kiegészítések hozamával, úgy néz ki ezt a pénzt bukták azok a pénztártagok, akiknek járt volna.

« 1. oldal »