2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Szerdán reggel már második napja 300 forintos euróárfolyamon nyitotta a kereskedést a forint a nemzetközi devizapiacon. A magyar fizetõeszköz szûk sávban mozog, a svájci frankkal szemben mégis erõsödni tudott.

Szerény mértékben erõsödött péntek esti árfolyamához képest a forint hétfõn reggelre. A devizapiacok Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár javaslataira várnak az euróövezeti szabályrendszer megreformálásához.

Budapest, 2011. december 1., csütörtök (MTI) – A forint árfolyama gyengült csütörtökön kora este az euróval és a svájci frankkal szemben a délutáni jegyzésekhez képest a bankközi devizapiacon.

Tartotta, illetve javított a fontosabb devizákkal szemben elért szerda esti pozícióin a forint csütörtök reggel, utána azonban gyengülésnek indult, majd erõsödött.

A nap elsõ felében veszített értékébõl a forint, kora délután ledolgozta hátrányét és erõsödött, miután a világ vezetõ jegybankjai döntöttek arról, hogy növelik a pénzmennyiséget a piacokon.

Budapest, 2011. november 29., kedd (MTI) – Erõsödött a forint kedden reggel a nemzetközi bankközi piacon a frankhoz és a dollárhoz képest, a többi fontosabb devizához viszonyítva nem változott az árfolyam: az eurót 308 forint körül jegyezték.

Erõsödéssel indította a hetet a forint, az eurót 11 órakor 309 forint alatt jegyezték a devizapiacon a péntek esti 315,20 forint után. A dollár hét, a svájci frank pedig több mint öt forinttal gyengült péntek este óta.

Budapest, 2011. november 25., péntek (MTI) – Árnyalatnyit gyengült a forint estére a fõbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi kereskedelemben a délutáni erõsödést követõen: az euró jegyzése 315 forint, a svájci franké 256 forint körül alakult.

A forint árfolyama vegyesen alakult csütörtök reggel, nagyjából tartotta a szerda estére kialakult, gyengébb szinteket. Délelõtt fél tizenegy körül erõsödni kezdett a magyar fizetõeszköz a fontosabb devizákkal szemben.

A forint viszonylag szûk sávban mozgott a reggeli kereskedésben, dél elõtt azonban gyengülésbe kezdett, ennek eredményeként az euró árfolyama 310 forint körüli szintre emelkedett.

Bár a forint a javuló nemzetközi befektetõi hangulat miatt erõsödéssel kezdte a keddi kereskedést, a délelõtt folyamán veszített lendületébõl, délutánra pedig már valamennyi fontos külföldi devizával szemben hátrányban volt.

Stablian nyitott hétfõ reggel a forint, késõbb azonban gyengülni kezdett a magyar fizetõeszköz. Délre az euró és a svájci frank több mint két forinttal, míg a dollár három forinttal erõsödött a forinthoz viszonyítva a reggeli jegyzésekhez képest.

Budapest, 2011. november 16., szerda (MTI) – A forint erõsödött szerda kora estére az euróhoz és a frankhoz képest a délutáni, valamint a reggeli jegyzéséhez viszonyítva a bankközi devizapiacon.

A legfontosabb nemzetközi devizanemekkel szemben valamelyest gyengült hétfõ reggelre a forint a bankközi devizapiacon, majd délelõtt esni kezdett az árfolyam.


Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – Erõsödött a forint péntek délután, az eurót 310 forint alatt jegyezték 16 óra után.

Csütörtök reggel a forint árfolyama valamelyest javult az összes irányadó devizához képest, de hamar elfogyott a lendület, és gyengülni kezdett a magyar deviza.

Budapest, 2011. november 8., kedd (MTI) – Alig változott a forint árfolyama kedden reggel a nemzetközi bankközi piacon hétfõ estéhez képest: az eurót 306 forint, a svájci frankot 247 forint körül jegyezték.

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) – A reggeli stagnálást követõen kora délelõtt a forint gyengült az euróval és a dollárral, de erõsödött a svájci frankkal szemben.

Budapest, 2011. november 3., csütörtök (MTI) – Kissé gyengült a forint csütörtök reggelre, de erõsebb, mint a magyarországi kereskedési szünet idején volt a hét elején.

A borús nemzetközi hangulattal párhuzamosan gyengüléssel kezdett hétfõn a forint a bankközi devizapiacon, délelõttre 305 fölé emelkedett az euró jegyzése. A befektetõk egy része továbbra is attól tart, hogy a két szünnap alatt valamelyik hitelminõsítõ a bóvliba sorolja hazánkat.

A borús nemzetközi hangulattal párhuzamosan gyengüléssel kezdett hétfõn a forint a bankközi devizapiacon, délelõttre 305 fölé emelkedett az euró jegyzése. A befektetõk egy része továbbra is attól tart, hogy a két szünnap alatt valamelyik hitelminõsítõ a bóvliba sorolja hazánkat.

Van egy teljesen lesérült antilopcsapat a világban, ezek a közép-európai devizák. Ezen belül pedig van egy antilop, amelyiknek legalább 2 lába eltörött, láthatóan futásra teljesen alkalmatlan. Ez pedig a forint. A világ likvid, kereskedhetõ instrumentumai közül nagyjából jelenleg a mi pénzünk a leggyengébb. Ebbõl kétféle kimenetel szokott lenni (természetesen amikor az ember ezt leírja, akkor nyilván egy harmadik fog bekövetkezni).

Valamennyi fontosabb nemzetközi fizetõeszközzel szemben stagnált péntek reggelre a forint a bankközi piacon, majd gyengülni kezdett.

Devizapiaci szakértõk szerint Matolcsy György minizster Magyarország leminõsítését reálisnak tartó kijelentése fõszerepet játszik abban, hogy a forint gyengül és az euró a 300 forint feletti tartománbyban mozog. A hangulat más piacokon viszont kedvezõ az európai adósságválságról szóló uniós egyezség miatt: a legtöbb külföldi tõzsde, köztük a magyar részvénypiac is emelkedik, az euró erõsödött a dollárral szemben és a régiós devizák is drágultak.

Budapest, 2011. október 26., szerda (MTI) – Alig változott a forint árfolyama szerdán reggel, az eurót 297 forint körül, a svájci frankot 243 forint körül jegyezték 7 órakor.

« Előző « 6. oldal »  Következő »