2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Megújult tartalommal és megnövelt keretösszeggel indítja útjára a társasházak és lakásszövetkezetek korszerûsítését támogató idei pályázatát az OTP Bank. Február 22-étõl a résztvevõk három kategóriában összesen 10 millió forintos vissza nem térítendõ támogatási keretösszegre jelentkezhetnek. Van továbbá képzési lehetõség, folyóirat- és szoftver-elõfizetés, valamint szakmai tanácsadási szolgáltatás. Speciális eszköz ez a társasházaknak, amellyel olyan kisebb beruházásokat tudnak megvalósítani, amelyekre az állami és uniós pályázatok nem nyújtanak megoldást.

Most készül a családi házak komplex energetikai korszerûsítését lehetõvé tevõ pályázatcsomag, a tulajdonosok várhatóan augusztustól pályázhatnak hitelre – válaszolta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Tóth Bertalan MSZP-s országgyûlési képviselõ írásbeli kérdésére.

Befejezõdött a nagyváradi vár hat éve tartó felújítása - közölte az Agerpres hírügynökség. Az épületegyüttes januártól válik látogathatóvá.

Befejezõdött a 47-es út Algyõ és Szeged közötti, 7 kilométeres szakaszának felújítása, a nettó 7,8 milliárd forintból megvalósult beruházást pénteken adták át.

Az építõipari szakemberek kapnak hideget, meleget a megrendelõktõl a Mapei Kft. szerint. A kínos beszélgetéseket ugyanakkor néhány alapszabállyal és idõben feltett kérdéssel könnyen elkerülhetik azok, akik lakásfelújítás elõtt állnak.

Megújult a település Teleház épülete egy sikeres pályázatnak köszönhetõen.

Jelentõs az érdeklõdés az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramja iránt, az elsõ napon, csütörtökön 14 óráig már 112 pályázatot adtak be összesen mintegy 3 milliárd forint támogatásra – nyilatkozta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára az MTI-nek.

A tetõszigetelés szakszerû kivitelezésének feltételeit a megtervezéskor kell biztosítani.

A tetõhéjazatoknál is széles skálában lehet választani a különbözõ tetõfedõ anyagok közül.

A fejlesztéssel ideális környezet alakult ki mind az Egészségházban dolgozók, mind a betegek részére.

A magyar lakástulajdonosok 70 százaléka végzett valamilyen felújítást a lakásában az elmúlt 10 évben, minden második megkérdezett pedig 5 éven belül tervezi a felújítást – közölte az általa megrendelt felmérés eredményét a CIB Bank szerdán az MTI-vel.

Kívül-belül megújult a Berettyóújfalu ékszerének tekintett Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ.

A kormány támogatja és kiemelt célnak tekinti a Nemzeti Kastélyprogram megvalósítását, a programban szereplõ kiemelt jelentõségû, a nemzeti kulturális örökség részét képezõ 35 kastély fejlesztését és egységes kezelését – derül ki a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatból.

Szép számmal jöttek el görögkatolikus és református hívek, valamint érkeztek a Tomesti testvértelepülésrõl is.

Paraszt Pláza a cél2014-11-04 09:29:06

A gazdaságfejlesztési program révén el is tudják majd adni azt, amit megtermeltek.

Szépül a berettyóújfalusi református templom teteje és külsõ burkolata.

A Széchenyi óvodában2014-10-16 09:53:17

Frissen festett udvari játékok és kerítés várta a berettyóújfalui Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde Széchenyi Tagóvodájának gyermekeit hétfõn.

Nem csak az épület, a kulturális élet is újjáéled Újfaluban.

Kazán- és nyílászárócsere akár 650 000 Ft állami támogatással?

Megújult épület2014-09-30 09:59:39

Megújult a csökmõi háziorvosi és védõnõi rendelõ, abból a több mint 36 millió forintból, melyet pályázaton nyert a település önkormányzata.

Somorjai László Városi Sportcsarnok szociális épületrésze több mint 21 millió forintból újult meg, melyet ünnepélyes keretek között szeptember 25-én adtak át.

Új bölcsõde, új óvoda és új iskola várja a gyerekeket az idei tanévben – mondta Bakó István polgármester.

A község önkormányzata 2012-ben nyújtott be pályázatot az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, a Rákóczi utcai orvosi rendelõ felújítására. Korábban ott háziorvosi rendelõ, valamint szolgálati lakás volt.

1991-ben készítették el a településen közadakozásból az I. és II. világháborúban elhunyt személyek neveit megörökítõ emlékmûvet.

Komoly fejlesztési munkálatok zajlanak a 101-es vasútvonalon.

« 1. oldal »  Következő »