2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különbözõ fogfehérítõ termékek használata - figyelmeztet egy kanadai szakértõ.

Míg korábban a citromlével kevert szódabikarbóna volt a házi fogfehérítés hívei körében a sláger, az elmúlt években az eperszósszal kevert szódabikarbóna számított a legnépszerûbb módszernek. Egy új kutatás szerint azonban ez utóbbinak is több a hátránya, mint az elõnye.

A vérzõ íny soha nem normális jelenség, azt jelzi, hogy ínyünket baktériumok fertõzték meg, és gyulladás alakult ki. Mi a teendõ?

Nemsokára a fogorvosok kezében lehet az az új eszköz, amely fúrás és tömés helyett a fog természetes újjáépülési folyamatának elõsegítésével állítja majd helyre a fogzománc sérüléseit.

Mit ér a fogselyem?2014-06-10 09:27:19

A fogorvosok ajánlása szerint érdemes naponta kétszer a fogmosást fogselyem használatával is kiegészíteni, hogy ezáltal csökkentsük a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. De valóban segít a fogselyem a megelõzésben?

Vannak ételek, amelyek nagymértékben elõsegítik a fogszuvasodást, míg mások éppen védik a fogakat a plakkok kialakulásától. Összegyûjtöttük, hogy mely élelmiszerek számítanak fogbarátnak, és mi az, amivel különösen sokat árthatunk ínyünknek és fogainknak.

Sokan félnek a fogorvostól, ezért inkább el sem mennek, pedig ma már olyan modern kezelési technikák léteznek, hogy a páciens nem érez fájdalmat.

« 1. oldal »