2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. néven, megújult arculattal folytatja tevékenységét 2016-tól a nemzeti közmûszolgáltatási rendszer részeként mûködõ, a Fõgáz által tavaly õsszel a GDF Suez-tõl megvásárolt GSEM Zrt.

Októberben tovább emelkedett a GKI-Erste konjunktúraindexe, és ezzel megközelítette tavaly év végi szintjét. A fogyasztói várakozások nagyon jelentõsen javultak, az üzletiek viszont romlottak, de az utóbbiak körében is megmaradt a korábban tapasztalt optimizmus, közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Az európai fogyasztók egyre tudatosabban vásárolnak, különösen igaz ez a magyarokra, akik vásárlásaikhoz és pénzügyi döntéseikhez is mind többen használják az összehasonlító oldalakat – derül ki a Cetelem Körkép 2015 adataiból, amelyet kedden mutattak be a sajtónak.

A belföldi idegenforgalmi adatokban is tükrözõdnek a javuló fogyasztói várakozások az ING vezetõ elemzõje szerint, míg a szállodaszövetség fõtitkára bízik abban, hogy a külföldi vendégéjszakák májusi csökkenése csak átmeneti megtorpanás.

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata kidolgozta az ECC-Net: Travel nevû mobilalkalmazást, amely segít eligazodni európai fogyasztóvédelmi kérdésekben az unió tagországaiban, Norvégiában és Izlandon – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül mûködõ magyarországi Európai Fogyasztói Központ szerdán az MTI-vel.

« 1. oldal »