2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Alig változott kedd reggelre a forint árfolyama, jegyzése a hétfõn elért idei csúcs közelében ingadozik: az eurót nyolc óra után 275,5 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.

Pénteken röviddel 7 óra elõtt az euró 280,53 forinton állt a csütörtök esti 281,46 forint után.

Jól indult a nap a forint szempontjából, az euró árfolyama 283 forint alá esett. Délután az amerikai gazdasági növekedési adat lesz a legfajsúlyosabb makroadat, amely megmozgathatja a piacokat.

Az euró, amely a dollárhoz viszonyítva is immár negyedik napja gyengül, a jennel szemben közel 12 éves mélypontra zuhant hétfõn. Az eurót a görög és a spanyol hírek mozgatják, többnyire lefelé. A forint a pénteki zárószint magasságában, 286 és 287 között kezdi a hetet.

Emelkedõn a forint2012-07-18 11:19:46

Az IMF-tárgyalások megkezdése miatt kedden erõsödõ forint szerdán is pluszban kezdett, valamennyi fontos külföldi devizával szemben növelte elõnyét, így az euró 286 alá került.

Valamennyi fontosabb devizához képest erõsödött a forint hétfõ reggelre. Az eurót 287,4 forinton jegyezték nyolc óra elõtt.

Az euró a dollárral szemben kétéves mélypontra gyengült, miután a Fed-jegyzõkönyvbõl arra következtetett a piac, hogy egyelõre nem várható pénzügyi lazítás az Egyesült Államokban. A forint egyelõre jól tartja magát.

Mérsékelt gyengüléssel kezdte a szerdai kereskedést a magyar deviza. A fontosabb külföldi devizák 50 fillérrel erõsödtek, az euró 288 forint fölé került.

Kissé gyengült a forint csütörtök reggelre, az eurót 7 óra táján 286,13 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a szerda esti 285,75 forint után.

Minimálisan gyengült a forint szerda reggelre. Az euró árfolyama 20 fillérrel 285 forintra emelkedett, hétfõhöz képest azonban valamennyi fontos külföldi deviza gyengült.

Az uniós csúcstalálkozó pozitív meglepetése után hétfõre korrigáltak a fõbb devizaárfolyamok, a forint kisebb gyengüléssel kezdte a hetet.

Visszakapaszkodott a forint2012-06-29 09:15:04

Sokat erõsödött a forint péntek reggelre a devizapiacon az elõzõ esti komolyabb gyengülés után. Az eurót ismét 287,5 forinton jegyzik az esti 291 fölötti jegyzések után.

Kissé erõsödött a forint a fontosabb devizákkal szemben szerda reggel, az euró 285,50 forint körül forgott a bankközi kereskedelemben az elõzõ esti 286,90 körüli jegyzések után.

Európa-bajnok a forint2012-06-26 09:12:24

A forint, amely a dollárral és az euróval szemben 2012 eleje óta minden európai devizánál jobb teljesítményt nyújtott, jó erõben várja a keddi kamatdöntést is.

Növelte elõnyét a forint 2012-06-20 10:28:46

Folytatódott a forinterõsödés a devizapiacon, szerda reggel az euró a 287-es szint felé vette az irányt.

Egy hónapos csúcsára erõsödött a forint az euróhoz képest a nemzetközi devizakereskedelemben röviddel a görögországi parlamenti választás részeredményeinek közzététele után. Késõbb azonban gyengülésbe váltott a magyar deviza, így valamennyi külföldi deviza drágult.

Jó erõben nyitott a forint2012-06-15 09:11:30

A forint erõsödött az euróhoz, a frankhoz és a dollárhoz képest pénteken kora reggelre a csütörtök esti jegyzésekhez viszonyítva.

Hétfõn még 293 forint közelében is járt az euró árfolyama, ma, kedden reggel már a 298 forintot közelíti.

A spanyol hírek erõsítik a forintot. Az euró árfolyama június 11-én reggel 294 forint, a dolláré 232 forint környékén mozgott.

Az euró 300 forint feletti árfolyamán várja a szerdai uniós kamatdöntést. A görög választások elõtt nem valószínû, hogy az Európai Központi Bank változtatna az alapkamaton.

Közel másfél éve nem volt olyan olcsó a nyersolaj, mint most, a benzin és a gázolaj ára mégsem csökkent Magyarországon, sõt a múlt héten még emelkedett is. Pedig az olajdrágulás eddig begyûrûzött hozzánk is, április elején 451 forinton volt a benzin átlagárának eddigi csúcsa, a dízelárrekord január közepén volt 449 forinton. Miért nem esett a benzinára itthon is?

Veszített értékébõl a forint péntek délelõtt, reggel óta az euró 4 forinttal, 305 forintra drágult részben az EKB jegybanktörvényrõl mondott kritikája és a rossz nemzetközi hangulat miatt.

Az eurót röviddel hét óra után 301,72 forinton jegyezték, szemben a szerda késõ délutáni 301,30 forinttal. Szerdán a forint átmeneti erõsödés után a kétéves mélypont közelébe süllyedõ euró árfolyamot követve a térségbeli devizákkal együtt gyengült.

Hiába indult apró erõsödéssel forint, az árfolyam gyorsan gyengülésnek indult szerdán. Az árfolyamokat a görög és spanyol hírek mozgatják, utóbbi országról egy elemzõ azt állította, elõbb elhagyhatja az eurózónát, mint Görögország, fõleg úgy, hogy az EU elkaszálhatja az ország bankmentõ tervét.

Háromszáz forint fölött állt az euró árfolyama pénteken kora reggel. Ekkorra az euróval szemben csütörtökön jelentõsen gyengülõ frank ledolgozta hátránya nagy részét.

« Előző « 3. oldal »  ... 11 Következő »