2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Szépen összegyûltek a cipõsdobozok Csökmõn a Faluházban, Kovács Judit, a Baptista Szeretetszolgálat házi gondozója kezdeményezésére.

A csökmõi Faluház, ahogy évek óta mindig, idén is gondolt a gyerekekre.

Ízekkel versenyeztek2014-02-04 10:17:11

Hatodik alkalommal jöttek össze február 1-jén a Faluházban mindazok, akik saját készítésû termékeikkel versenybe szálltak. A Népi Ízek Versenye évrõl évre õrzi népszerûségét a településen.

FALUszínHÁZ telházzal2014-01-27 15:25:42

Egy varrólány ellopta a neves díva ruháját, és abban grófnõnek adta ki magát, hogy imponáljon annak a grófnak,akivel hirdetés útján ismerkedett meg, és a levélváltások után személyes találkozásra is sor került. Mindez Csökmõn történt, de csupán a Faluház színpadán, nem pedig a valóságban.

Kuruc dalok, népdalok, magyar nóták és örökzöld slágerek csendültek fel a hetvenöt éves H. Kiss János több mint százéves tárogatóján május 22-én, a csökmõi Faluház könyvtárában.

Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.

A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmõi Faluház és Könyvtár. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Bihari Intézmények Együttmûködése" címû, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0024 jelû pályázatát a Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága 21.279.580 Ft összegû támogatásra tartotta érdemesnek. A pályázati pénzt a kulturális intézmény tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásának részvételére használhatja fel.

              

Mindenki találgatott, ki lehet a jelmez alatt. Kacagás, móka, mulatság jellemezte a csökmõi Faluház és Könyvtár által szervezett Farsangi batyus bulit, ami február 23-án zajlott. A tizenhét maszka közül öttagú titkos zsûri döntött a legszebbrõl, legcsúnyábbról és a legötletesebbrõl, akik értékes ajándékcsomagot kaptak. A többiek jutalma egy-egy nyalóka volt. Az asztalokat a résztvevõk saját maguk töltötték meg finomságokkal, hiszen a batyus buli lényege, hogy mindenki azt eszik, iszik, amit otthonról hoz. A hajnalig tartó fergeteges tánc alá a talpalávalót a Megafon Zenekar szolgáltatta.

Népzenei találkozóra gyülekeztek a csökmõi Faluházba a különbözõ településekrõl érkezõ népdalkörök és szólisták szeptember 29-én.

A falu egykori, közismert gyógyszerész családjának állított emléket a Csökmõi Mozaik Egyesület. Az emléktábla avatás 2012. szeptember 22-én volt a gyógyszertár elõtt.

Egy év kihagyás után ismét volt Sárkány-nap Csökmõn. A népszerû falunap huszonegyedik alkalommal várta a falu és a környékbeli települések lakosságát augusztus 18-án. A tavaly anyagi okok miatt elmaradt rendezvényt idén a Csökmõ Nagyközségi Önkormányzatnak az Európai Unió és a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER pályázatán nyert 2.656.076.- Ft támogatásból sikerült feléleszteni.

Drámafesztivál Csökmõn2012-05-14 15:58:30

Színjátszó csoportok gyülekeztek 2012. május 11-én délután a csökmõi Faluházba. Ekkor volt ugyanis a Drámafesztivál, ami ötödik alkalommal hívta egybe a színészetet, a színpadi alakítást kedvelõ gyermekeket, és vezetõiket.

 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megrendezte a Csökmõi Népdalkör és Gál István a Gizi Labor címû koprodukciójukat. 2012. március 31.-én délután 5 órakor szólalt meg az elsõ zeneszám: "Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat". A teltházas nézõközönség már ekkor tombolt. És ami még késõbb jött...

 

Kilencedik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a körzeti grafikaversenyt.
A versenyen hat település 55 diákja mérte össze rajztehetségét.

Fergeteges este néptánccal2012-03-03 16:00:20

Néptáncosok csináltak fergeteges hangulatot a csökmõi Faluházban március 2-án este a "Faluház mindenkinek!" rendezvénysorozat soron következõ programjaként.

Táncgálával indult az év2012-01-23 08:55:10

Évindító táncgálát szervezett a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a Faluház mindenkinek! címû rendezvénysorozat részeként január 20-án.

Tizenötévesek lettek2011-12-30 16:34:30

 

Tizenöt éves lett a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar. Születésnapjukat a hagyományos karácsonyi koncerten tartották december 23-án a Faluházban. Köszönetet mondtak mindazoknak, akik az elmúlt évek során szakmailag, vagy más módon támogatták õket. A rendezvényen olyan szólisták, illetve formációk is felléptek, akik egykor Csökmõn kezdték zenei pályafutásukat, valamint a Gál István által vezetett Tücsökzenekar, majd a Döge Csaba karnagy irányításával mûködõ jubiláló zenekar adott koncertet a zsúfolásig telt nézõtér elõtt. Átadták az Év zenésze díjat is, amit idén Kiss Katalin kapott, majd a Dr. Perezné Szabó Ibolya emlékére alapított díjat vehette át Zsila Gergõ, akit a legszorgalmasabb zenésznek ítélt 2011-ben a szakmai bizottság.

Angyal Imre, darvasi születésû tanár-amatõr festõ alkotásaiból nyílt kiállítás 2011. november 24-én a csökmõi Faluházban.

H. Kiss János amatõr tárogatós mutatkozott be október 19-én este a Faluházban. A hetvenes éveiben járó János bácsi mesélt a tárogató történetérõl, történelmi jelentõségérõl, az egykor Csökmõn mûködõ Alfa 68 zenekarról, aminek alapító tagja volt, majd néhány dalt el is játszott a közönségnek. A jelenlévõk között több ifjú zene tanszakos tanuló is volt, akik láthatták, hallhatták, milyen szeretet fûzi János bácsit a hangszeréhez.

Keleti varázs címmel hastánc bemutatót tartott a darvasi Jázmin Hastánccsoport a csökmõi Faluházban szeptember 30-án késõ délután.

 
Az idén szeptembertõl induló  "Faluház mindenkinek!" címû programsorozat elsõ rendezvénye zajlott a csökmõi Faluházban szeptember 16-án délután. Nyáron, a templom felújítását végzõ munkások idõkapszulákat találtak a templom gombjában, amit 84 évvel ezelõtt helyeztek oda falubeli emberek. A régi pénzeket, iratokat, leveleket, újságokat az önkormányzat archiválta, majd július 19-én ünnepélyesen visszahelyezték, kiegészítve jelenkori adatokkal, újságokkal, fotókkal. Az idõkapszulák felnyitásáról és visszahelyezésérõl készült amatõr videofelvételt a Faluház munkatársai a színház terem mozivásznára vetítették ki a megjelent ötven fõnyi közönségnek.

Nagy öröm érte a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskolát, amikor az Új Széchenyi Terv kereteiben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Társadalmi Megújulás Operatív Program Támogatási Rendszeréhez benyújtott, Nevelés-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységének támogatása pályázati kiírásra megírt Csökmõi Együttmûködõ Programok (CSEP) címû pályázatuk kedvezõ elbírálásban részesült. Az intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0128-as számú pályázattal 29.129 490 Ft vissza nem térítendõ összeget nyert szakmai feladatok megvalósítására.

Forgott a bot2011-06-07 18:01:05

Színvonalas mûsort adtak az ifjú csökmõi mazsorettesek a Faluház színháztermében 2011. június 3-án, pénteken délután 18 órakor.


Hangulatos zenés esten vehettek részt november 20-án azok, akik ellátogattak a Faluház rendezvényére.

Indul a tanév2010-09-13 11:56:58

Mától indul a tanév a csökmõi alapfokú mûvészeti iskolában.

« 1. oldal »  Következő »