2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Budapest, 2015. június 22., hétfõ (MTI) – Júniusban, csaknem fél év után újra nõtt a kormánypártok támogatottsága, a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erõvé, a baloldal egésze nagyjából stagnált, az MSZP támogatottsága 2015-ben folyamatosan csökkent – olvasható a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásáról készült összefoglalóban.

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje – közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövõ évi költségvetési és adótörvény-javaslatot. A tanácskozásról tartott frakcióvezetõi beszámoló szerint az internetadó-javaslat visszavonása szerdán várható. Emellett a kormánypárti képviselõk azt kérték a kabinettõl, hogy a bürokrácia területén is legyen rezsicsökkentés.

Bemutatta polgármesterjelöltjét és önkormányzati képviselõjelöltjeit a Fidesz-KDNP.

Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyûlési képviselõ-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

A hátrányos helyzetû Biharban a munkahelyteremtés a legfontosabb feladat – jelentette ki Vitányi István, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként ismét bekerült a parlamentbe a Berettyóújfalu központú hajdú-bihari választókerületbõl.

Várhatóan kétharmados többséggel nyerte a Fidesz a vasárnapi országgyûlési választást 133 mandátumot szerezve, a baloldal 38, a Jobbik 23, az LMP pedig 5 mandátummal jutott a 199 fõs parlamentbe.

« 1. oldal »