2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A ma kezdõdõ kétnapos rendkívüli ülés második napján, pénteken fogadhatja el az Országgyûlés a menekültügyi törvénycsomagot, benne a gumilövedék használatának engedélyezését.

Hétfõ délután kiderül, lehet-e aláírást gyûjteni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás ügyében, és az is, hogy lehet-e ellene vagy mellette szóló referendum kiírására.

Úgy tûnhet, komoly bajban van a Fidesz, mivel az Országgyûlés két legerõsebb ellenzéki frakciója egységesen sorakozott föl a legújabb népszavazási kezdeményezés mellett. A kormánypártoknak azért mégsem kell annyira izgulniuk, mivel a pártok közvetlenül nem kapcsolódnak be a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása melletti aláírásgyûjtésbe. Sikeres referendum esetén 100-150 milliárd forinttal nõhet a büdzsé kiadása.

Kósa Lajos, a Fidesz országgyûlési képviselõje a nagyobbik kormánypárt sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország gazdasági eredményei lehetõvé teszik az adócsökkentést. Ezért jövõre a személyi jövedelemadó 16 százalékos kulcsát 15-re mérséklik, a sertéshús ÁFÁ-ját pedig 27-rõl, 5-re csökkentik. Ezzel párhuzamosan tovább nõ a kétgyermekes családok adókedvezménye – tette hozzá.

A Fidesz szerint Európának és Magyarországnak sem érdeke, hogy nagy számban érkezzenek más kultúrából származó illegális bevándorlók, hiszen az rendkívül sok együttélési konfliktushoz vezet.

Pósán László, a Fidesz debreceni országgyûlési képviselõje bejelentette, hogy az országgyûlés elfogadta a Quaestor-károsultak kárpótlásáról szóló törvényt, melynek köszönhetõen minden 30 millió forintnál kisebb összegû Quaestor–kötvénnyel rendelkezõ ügyfél vissza fogja kapni a pénzét.

A Medián legfrissebb, március végi felmérése szerint a Fidesz támogatóinak aránya a teljes népességben 24 százalékra csökkent a februári 27 százalékról. A pártpreferenciával nem rendelkezõk aránya legutoljára két éve volt ilyen magas – írta a csütörtökön megjelent HVG.

A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerûsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérõ Jobbik tovább erõsödött - tudható meg az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzésébõl, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

Az ország második legnagyobb városában is megalakulhat a mezõõri szolgálat.

A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának, a pékszövetség vezetõje viszont azt mondja, nekik jelenleg nem áll módjukban mérsékelni a sütõipari termékek árát.

A múlt héten elfogadott költségvetés célja, hogy mindenkinek egy kicsit jobb legyen – mondta Pósán László országgyûlési képviselõ (Fidesz-KDNP) a 2015-ös büdzsérõl szóló hétfõi sajtótájékoztatóján.

A munkaerõ-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfázást a kedden elfogadott adócsomag egy kormánypárti módosítás nyomán.

Az Ipsos júliusi felmérése alapján a pártok sorában továbbra is a Fidesz áll az elsõ helyen, bár csökkent a kormánypárt támogatottsága. Az MSZP elmozdult múlt havi történelmi mélypontjáról, de így sem tudta utolérni a Jobbikot, amelynek szintén bõvült a tábora.

A Fidesz országgyûlési képviselõcsoportja módosító indítványt nyújt be a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatához; ennek lényege, hogy az elévülés szabályait "pontosan és precízen" meghatároznák - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetõje hétfõn az M1 Ma reggel címû mûsorában.

A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmánya kedden úgy döntött, hogy Pajna Zoltánt, Debrecen alpolgármesterét javasolja a megyei közgyûlés elnökjelöltjének és a megyei lista vezetõjének az õszi önkormányzati választáson – közölte a testület az MTI-vel.

A kettõs többség elvének bevezetését javasolja a Fidesz a fõvárosi közgyûlési döntéshozatalban - mondta Rogán Antal, a kormánypárt országgyûlési frakcióvezetõje csütörtökön az MTI-nek.

Az MTI által megkérdezett szakértõk szerint a Fidesz-KDNP a vasárnapi választás egyértelmû gyõztese, de az újabb kétharmados többség sorsa néhány egyéni választókerület eredményének végsõ alakulásától függ.

Január 24-én Balatonszárszón tartja évadnyitó frakcióülését a Fidesz parlamenti képviselõcsoportja, a tanácskozáson az újabb, várhatóan három közmûszolgáltatás árát érintõ rezsicsökkentés ütemezésérõl és mértékérõl döntenek majd - közölte Rogán Antal csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti frakcióvezetõ bejelentette azt is: február 3-án lehet az elsõ idei parlamenti ülésnap.

A Fidesz szerint talpra állhat a nehéz helyzetben lévõ magyar sertéságazat az élõ- és félsertés áfacsökkentésének köszönhetõen. A kormánypárt szerint a lépéssel több tízezer munkahelyet lehet megmenteni, sõt újakat létrehozni a hazai vidék számára a sertéstartásban és sertésfeldolgozásban.

Az, hogy újabb eljárással fenyegetik az országot Brüsszelbõl, csak még inkább megerõsíti abban a Fideszt, hogy a rezsicsökkentés érdekében újabb lépéseket kell tenni - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kormánypárt szóvivõje.

2014 a rezsiharc éve lesz, a küzdelem terepe pedig a választás – mondta Orbán Viktor a Fidesz XXV., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten, a Millenáris Parkban, ahol a pártelnök-miniszterelnök a jövõ évi választás elõtti munka elvégzésére is buzdította a résztvevõket.

A Fidesz szóvivõje szerint novembertõl a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhõért, az áramért. Zsigó Róbert vasárnap az MTI-vel közölte azt is: a jövõ héten ötvenhét városban folytatódnak a kormánypárt rezsicsökkentési fórumai.

 

Számla
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) – A Fidesz szerint már hétfõn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelezõ legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.

 

Felháborodást keltett a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, hogy a település egyes vezetõi és a helyi polgármesteri hivatal több dolgozója egy csaknem egyhetes nyaraláson vett részt a Fekete-tenger partján abból a pénzbõl, amelyet a helyi román nemzetiségi önkormányzat nyert el az idei feladatalapú támogatás keretében - írja a Népszabadság.

Valóságos nyilatkozatháború tört ki a Compact Disco és Deutsch Tamás, fideszes politikus között. Az EP-képviselõ a Twitteren folyamatosan leszólja a dalfesztiválon megégett magyar bandát, akik persze keményen visszaszólnak.

« 1. oldal »  Következő »