2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az állam által elismert agrár szakképesítések iránt egyre nagyobb érdeklõdés mutatkozik a felnõttképzésben. A képzések és a vizsgák magas száma azonban – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tapasztalatai szerint – nem minõségi, hanem inkább árversenyt eredményez. Ezért az oktatásra és a vizsgaszervezési engedély megszerzésére vonatkozóan lépéseket szorgalmaz a köztestület.

Az idén közel 500 ezer tonnányi almatermés várható a tavalyi több mint 900 ezer tonnával szemben. Az õszi alma árát piaci árusok nem merték megjósolni, azt viszont biztosra veszik, hogy idén a gyümölcsök a tavalyinál kisebbek lesznek.

Földre rázás helyett inkább ingyen osztják 31 városban közel 100 helyszínen csütörtöktõl szombatig a magyar meggyet.

A minap kapott szárnyra a hír, mely szerint gazdák garmadája bukhatja el az uniós (a terménydiverzifikációhoz és a zöldítéshez kötött) támogatást, ami hektáronként 81,3 euró. Alaposan felkavarta az állóvizet az agrarszektor.hu-n megjelent, majd több médium által átvett írás, melynek szerintem nagyobb lehet a füstje, mint a lángja. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Videó-konferencián népszerûsíti az online kereskedelmet a gazdák körében a Magro.hu mezõgazdasági piactér január 21-én és 22-én - közölte a szervezõ cég szerdán az MTI-vel.

Elkeseredett gazdák juhnyájjal torlaszolták el a 42-es számú nemzetközi fõutat.


Debrecen - Az eszköz támogatásának feltétele, hogy a kérelmezõ tenyészetéhez legyen rendelve.

« 1. oldal »