2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négy legnagyobb fõvárosi ügyfélszolgálata a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig a hátralévõ valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte az adóhatóság.

A fogyasztás és az exporttöbblet viszont a tavalyinál nagyobb mértékben nõhet.

A szakma bízik abban, hogy továbbra is kitart a magánvásárlók visszatérése.

Nem baj, ha ért hozzá2015-05-14 09:43:57

A mi iparágunkat már korábban leírták ebben az országban – panaszolja a cipõgyáros.

Változnak a szokásaink2015-05-10 06:00:26

Kedvezõbb az áruk más köretféléknek és az étkezési szokások is változnak, ezért a burgonyafogyasztás ma már egyre kevésbé divatos.

A Nemzetgazdasági Minisztérium – szakmai szervezetekkel egyeztetve – kétéves türelmi idõszak bevezetését kezdeményezi a már forgalomba hozott, de az új követelményeknek nem megfelelõ, hagyományos gázkazánok felszerelésére – közölte a Magyar Energiahatékonysági Intézet csütörtökön az MTI-vel.

Tekintse meg a jelenleg felszámolás alatt álló vállalkozásokat Hajdú- Bihar megyében!

Álom maradt 200 állás2015-05-05 11:59:21

Felszámolják a berettyóújfalui tejporgyárat „újraéleszteni” próbáló vállalkozást.

A 100 millió forintot meg nem haladó adóalaprész után nulla százalék marad a reklámadó mértéke, az adóalap 100 millió forintot meghaladó része után pedig 5,3 százalék lesz valamennyi adóalany esetén a kormany.hu-n hétfõn közzétett módosító javaslat szerint.

Gazdálkodni, de hatékonyan2015-05-05 11:34:17

Hamarosan lezárul az 500-ak Klubja, ez a három éve tartó kísérletsorozat.

A Budapest Bank csoport a jogszabályi határidõt betartva elszámolt devizahiteles ügyfeleivel, és ennek keretében deviza jelzáloghiteles ügyfeleinek 32 milliárd forintot, míg deviza alapú autóhiteles ügyfeleinek 27 milliárd forintot térített vissza – közölte a pénzintézet hétfõn az MTI-vel.

Csak egyike az elérhetõ uniós forrásoknak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).

A hitelezési kockázatot ezek után is a finanszírozó pénzintézet állja.

Lehet bármilyen világtrend, az agrárium mindig is a gazdaság egyik fõ pillére lesz a Kárpát-medencében. Jelenleg az agrárszakképzés teljes átalakítása zajlik Magyarországon – hangsúlyozta köszöntõjében Román István, a Földmûvelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelõs helyettes államtitkára a Mezõgazdasági Gépszerelõ Szakma Kiválója Tanulója Verseny döntõjének díjátadó ünnepségén.

Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd – mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tizenhat pénzügyi intézménnyel szemben indít közérdekû keresetet a forintalapú és ténylegesen devizában törlesztett hitel-, kölcsön- és lízingszerzõdéseikkel kapcsolatos, tisztességtelennek minõsített egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelések miatt – közölte az MNB.

A devizahiteles elszámolási és forintosítási tájékoztató levelek egységes elveken, tartalmi és formai követelményeken alapulnak, így minden ügyfél számára átlátható információt tartalmaznak – hangsúlyozta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivõ-helyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben ugyan negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nõtt az elõzõ évhez képest; ebben az évben 19 661 munkahelyi baleset volt Magyarországon, közülük 78 halálos – mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti Fõosztályának vezetõje hétfõn Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet az április 28-i munkavédelmi világnap alkalmából rendeztek.

A találmányok, innovációk és kiemelkedõ kulturális teljesítményeknek az ország gazdasági sikerességében betöltött szerepét hangsúlyozták a résztvevõk a szellemi tulajdon világnapja és a magyar szabadalmi rendszer létrejöttének 120. évfordulója alkalmából a Parlamentben tartott rendezvényen csütörtökön. Az eseményen átadták a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézményeknek a Milleniumi díjakat.

Szakképzett munkaerõ kell2015-04-26 08:36:27

Az autóipari vállalkozások és a jármûgyártás sikeresek Magyarországon, az ágazat számára azonban problémát jelent a szakképzett munkaerõ hiánya – derült ki az Országgyûlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén részt vevõ autógyártók és beszállítók beszámolóiból.

Már több mint 44 ezren jelentkeztek az idei TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióra, a szervezõk 720 gyûjtõpontot hagytak jóvá – tájékoztatta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetõje szerdán az M1 aktuális csatorna Híradóját.

A vegyi áruk forgalma elkezdett visszazárkózni a válság elõtti szinthez.

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Õrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉÕDSZ) a JNT Security Kft.-nél mûködõ szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg õket egyeztetés céljából – közölte Kuti Zsolt, az ÉÕDOSZ sajtókapcsolatokért felelõs megbízottja az MTI érdeklõdésére.

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési támogatásra ír ki új pályázatokat a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

A reményteli várakozásokat fõleg a javuló német gazdasági teljesítmény táplálja.

« Előző « 2. oldal »  ... 26 Következő »