2024. április 24. Szerda, György.
 

A megkérdezettek ebben az évben meglehetõsen egységes álláspontot képviselnek.

Tekintse meg a jelenleg felszámolás alatt álló vállalkozásokat Hajdú- Bihar megyében!

A mangalica elõállítása több munkát igényel a termelésben, a minõség és az eredet igazolásában, a piacok építésében és a tudományos háttérben.

Az alsó középosztály és a középosztály helyzete javult, anyagi, pénzügyi kiszolgáltatottsága csökkent a Tárki legfrissebb, a napokban közzétett háztartás-monitorvizsgálatának adatai szerint.

A Hotelstars minõsítõ-rendszer sikerét mutatja, hogy a magyar szállodai kapacitásnak már mintegy 60 százaléka csatlakozott hozzá, és ezek produkálják a vendégéjszakák 73 százalékát – mondta Ruszinkó Ádám helyettes-államtitkár a 400. védjegytábla átadóünnepségén hétfõn, Siófokon.

Megyei vállalkozások fejlõdési lehetõségeirõl tartottak konferenciát.

Megfizetjük az árát…2015-04-13 11:27:20

A tudatosság teszt célja a magyarok pénzügyi ismereteinek a feltérképezése volt.

Tavaszi ellenõrzéseket tart az adó- és vámhivatal az Észak-Alföldi régióban.

Százmilliós halkárok2015-04-12 11:22:05

Akár 100 millió forintos kárt is okozhatnak a vidrák és a kormoránok a Hajdú-Bihar megyei halgazdaságoknak.

Tekintse meg a jelenleg felszámolás alatt álló vállalkozásokat Hajdú- Bihar megyében!

A magyar cégek 32 százaléka nem tervez elõre, pedig az üzletmenet és a munkaerõ tudatos tervezése segíti a szakemberhiánnyal kapcsolatos kockázatok leküzdését, a szervezeti hatékonyság növelését és kedvezõ hatással lehet a vállalat versenyképességére is – derült ki a HVG HR Center megbízásából készített kutatásból, amely a közép- és nagyvállalatok terveit és diplomás munkaerõvel kapcsolatos igényeit vizsgálta.

Április 9-ig 149 ezer devizaalapú fogyasztói kölcsönszerzõdés elszámolását tartalmazó értesítés érkezett be a Magyar Postához, ami a pénzintézetek által elõre jelzett 2,1 millió küldemény alig több mint 7 százaléka – tájékoztatta a Magyar Posta csütörtökön az MTI-t.

A banki hitelek elszámolása a törvény erejénél fogva automatikusan, az elszámolás általános szabályai szerint történik, függetlenül attól, hogy jelenleg is fennálló vagy korábban már visszafizetett kölcsönrõl van szó. Egyedül a korábban rögzített árfolyamon kedvezményesen végtörlesztett fogyasztóknak kellett maguknak kérniük az elszámolást pénzügyi intézményüktõl március 31-ig.

Márciusban 6305 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 2 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban – közölte a Jato Dynamics autóipari információ-szolgáltató cég szerdán az MTI-vel.

A március elején indult húsvéti fogyasztóvédelmi ellenõrzések során 7,5 millió forint bírságot szabtak ki a hatósági ellenõrök, a tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenõrzött üzletek 46 százalékában találtak szabálytalanságot – mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Vezetõ közgazdászok szkeptikusak a teljes körû foglalkoztatottság eljövetele kapcsán.

A bankpánik is kezelhetõ2015-03-28 09:44:00

A volt jegybanki vezetõ szerint az emberek információ-hiánya igenis valós veszély.

Összesen 15 olyan, a regionális operatív programokból támogatott közbeszerzések kiírását engedélyezte a kormány, amelyek legkésõbb ez év november 30-áig meg is valósulnak – az errõl szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Idén május 31-ig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a 22. Virágos Magyarországért versenybe, amelynek fõdíja Magyarország képviselete a 2016-os Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) – közölte a projektet kezelõ Magyar Turizmus (MT) Zrt. hétfõn az MTI-vel.

A jelenlegi uniós programozási idõszakban a közlekedésfejlesztésre fordítható uniós és hazai forrásból származó 1200 milliárd forint legnagyobb részét, 37,8 százalékát, 450 milliárd forintot a transzeurópai közlekedési hálózat vasúti elérhetõségének javítására különítettek el - közölte az Integrált Közlekedésfejlesztési és Operatív Program (IKOP) szakmai értékelését végzõ MultiContact Consulting Kft. hétfõn az MTI-vel.

A megkérdezettek kétharmada hitelfelvétel esetén elsõ körben saját bankjához fordulna, bár azzal szinte mindenki egyetért, hogy érdemes körülnézni az ajánlatok között - derül ki a Cofidis és a BankRáció.hu közös felmérésébõl.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helyben hagyta az Erste Bank Hungary Zrt. ellen hozott elsõfokú ítéletet, így a csütörtökön kihirdetett ítélet szerint tisztességtelenek a pénzintézetek forinthitel alapú szerzõdések kikötései.

A Földmûvelésügyi Minisztérium közzétette a termeléshez kötött állatalapú támogatások feltételeit.

Március 24-re halasztotta a másodfokú, jogerõs határozat kihirdetését az OTP Ingatlanlízing Zrt. forinthiteles perében a Fõvárosi Ítélõtábla kedden Budapesten.

Április elsejétõl a Vodafone Magyarország minden jelenleg forgalmazott, mobilinternet hozzáférést is tartalmazó lakossági elõfizetéses csomagjában szabadon, korlátozás nélkül lehet használni a VoIP, az internet protokoll alapú hang- és üzenetküldõ alkalmazásokat - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

« Előző « 3. oldal »  ... 26 Következő »