2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az MNB részérõl hamarosan további kamatvágásra lehet számítani.

A hazai baromfitartók és a víziszárnyas-elõállítók továbbra is kimaradnak a jóból.

Vízbe fulladó vetések2015-01-27 11:05:46

A feltört jégtakaró is elviselhetõbb a növényeknek, mint az összefüggõ vízborítás.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Mind többen vélik úgy, hogy idén megtorpan a két éve tartó építõipari növekedés.

Az eurózóna gazdasága több, egymást kiegyenlítõ hatással szembesül idén.

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

Február 4-re halasztotta a határozat kihirdetését az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított forinthitel alapú szerzõdésekkel kapcsolatos perében a Fõvárosi Törvényszék csütörtökön.

EKÁER: van kiskapu bõven2015-01-23 09:56:23

A szakma szerint a jogszabály visszavonás lenne a megnyugtató megoldás.

Amerika némileg lelassul, Európa viszont növekedési fokozatban kapcsolhat.

A bankoknak érdeke, hogy megegyezzenek a svájci frankos autóhitelesekkel, mert ezeknél a fedezetek minõsége sokkal alacsonyabb, mint a jelzáloghiteleknél, így a bankok nagyot bukhatnak, ha az ügyfél nem képes törleszteni - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezetõ igazgatója az MTI-nek.

A Bankszövetség elnöke indokoltnak és helyesnek nevezte az árfolyamkockázat kivezetését a lakossági jelzáloghitelezési piacról, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az elszámolás az autó- és fogyasztási hitelesek terheit is enyhíti.

A pénztárgépeket a jogszabály szerint minden évben felül kell vizsgálni, közeleg az elsõként bekötött online kasszák éves, kötelezõ felülvizsgálatának határideje - hívta fel a figyelmet a Laurel cégcsoport hétfõn.

A tavalyi az áttörés éve volt Magyarországon a egyérintéses fizetés tekintetében: jelenleg már tízbõl négy hazai kibocsátású bankkártya és kártyaolvasó terminál alkalmas az egyérintéses fizetésre - közölte a MasterCard hétfõn az MTI-vel.

Billen a mérleg nyelve2015-01-21 13:13:56

Az építõanyag- és az autókereskedõk sem tapsolnak a tartósan gyenge forintnak.

A tavaly májusban megkötött koncessziós szerzõdések alapján az idén nyolc kaszinó mûködhet Magyarországon, ezek után 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétellel számol a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2015-ben - közölte a tárca az MTI megkeresésére.

Jelentõsen változtak a magán- és a bérfõzésre vonatkozó szabályok az idén, a korábban beszerzett desztillálóberendezéseket legkésõbb január 15-ig be kell jelenteni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

A vendéglátóipar a legkockázatosabb szektor Magyarországon, ebben a legnagyobb a cégek bedõlésének valószínûsége a tavalyi adatok alapján a Bisnode nemzetközi cégminõsítõ elemzése szerint.

Tavaly novemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,6, a belföldi vendégeké pedig 1,9 százalékkal nõtt az egy évvel korábbihoz képest, a szálláshelyek vendégforgalma összességében 3,3 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Bruttó 2-2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Mások miatt bûnhõdünk2015-01-10 20:12:29

Az új szisztémát az alkalmazott „malus” ellenõrzési hullámvasúttá alakíthatja.

Beszakadt a forint…2015-01-10 19:58:33

Bod Péter Ákos szerint a 300-330 forintos sávban mozgó euró-árfolyam nem logikátlan.

Az év második negyedévében szinte minden szektorra a bõvülés volt jellemzõ.

…hol áll meg; ezt találgatják megyénk legjelentõsebb állattenyésztõi is.

Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetõssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell - csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton - válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 26 Következő »