2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Rég nem látott ingatlanpiaci optimizmust tükröz a GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése; a GKI-MGYOSZ fõvárosi és magyarországi ingatlanpiaci indexének értéke januárban kilencéves csúcsra emelkedett.

A GKI Gazdaságkutató elõrejelzése szerint lassul a magyar gazdaság növekedése, idén 2,7, jövõre 2 százalékkal bõvül a GDP. Lassabban fog nõni az ipar, a beruházások pedig csökkenni fognak. Már a versenyszférában is több lett a munkahely, a munkanélküliség további csökkenésére számítanak. A bérek tovább fognak nõni. A forint tovább gyengül, 2016-ban 320 forint körüli átlagos euróárfolyam várható.

A fogyasztás és az exporttöbblet viszont a tavalyinál nagyobb mértékben nõhet.

Március hónapban érdemben nem változott a GKI-ERSTE konjunktúraindexe.

Az év második negyedévében szinte minden szektorra a bõvülés volt jellemzõ.

Semmilyen rangsor nem igazolja, hogy nálunk lettek volna a legmagasabb energiaárak.

Budapest, 2012. szeptember 8., szombat (MTI) – Öt-hétforintos benzináremelést vár a jövõ hétre a GKI Energiakutató, más iparági szakértõk azonban ennél nagyobb mértékû emelést sem zárnak ki.

Halványan javult, de továbbra is nagyon pesszimista hangulatot tükröz a GKI konjunktúraindexe, értéke júliusban -23,2 pont volt a júniusi -24,5 pont után. A vállalati kilátásokat rontja, hogy nem javult az ipari rendelésállomány megítélése, sõt az exporté romlott.

Az üzleti ingatlanok szegmensében javult a helyzet, a lakáspiacon viszont nõtt a borúlátás a második negyed évben a GKI felmérése szerint. Az utóbbi hetek válságjelei vélhetõen további visszaeséshez vezetnek majd.

« 1. oldal »