2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Vásárcsarnok épül a gyulai piacon 48 millió forintból. Az önkormányzat sikeresen pályázott a Vidékfejlesztési Minisztérium tanyafejlesztési program keretére, és a költségek kilencven százalékára nyert támogatást - jelentette be Görgényi Ernõ polgármester a beruházás helyszínén.

A Magyarországi Románok Országos Szövetsége ebben az évben is megrendezte szokásos õszi fõzõversenyét Gyulán a Balcescu Gimnázium udvarán.

A Fesztivál Zenekara címet nyerte el a gyulai Royal Dixieland Band a múlt héten Drezdában, a 43. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.
Tizenkét ország harminchét zenekara közül egyedül õk képviselték hazánkat.

Példaértékû összefogás eredményeként ismét kaphatók az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, egy CBA-áruházban újságírókkal.

 

A Hontravel Kft. második alkalommal rendezte  meg a ,,Népek tánca, népek zenéje” rendezvény sorozatát, melynek elsõ elõdöntõjére Gyulán került sor.

 

 

Regionális elõdöntõ Hajdú-Bihari résztvevõkkel Magyarországon
Magyarország – Második alkalommal hirdették meg a felmenõ rendszerû Országos regionális elõdöntõt. A „Népek tánca, népek zenéje” elnevezésû sorozat célja a hazánkban és a határainkon túl élõ amatõr csoportok, hagyományõrzõ együttesek számára bemutatkozási lehetõség biztosítása.

 

Dr. Dénes Zoltán atya és az újirázi katolikus közösség kezdeményezésére, a falu alapításának közelgõ századik évfordulója alkalmából november 6-án, vasárnap egynapos zarándoklaton vett részt a közösség 16 fõje – köztük komádiak, magyarhomorogiak is- az õsök nyomában.

« 1. oldal »