2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Hajdú-Bihar megyében 63 település adósságát vállalja át az állam - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Balmazújvárosban.

Már évi 2 százalékos energiaár-emelkedés esetén megéri hitelbõl felújítani a lakást, ha nagyobb lesz az áremelkedés, akkor pedig már jelentõsebb haszonnal jár.

Újabb nagyobb banknál érhetõek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az elsõ évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függõen.

 

Már csak egy hetük van a devizahiteleseknek, hogy megszabaduljanak régi hiteleiktõl. Legalábbis az átlátható árazás biztosító törvénymódosítás értelmében augusztus 31-ig kérhetik bankjuktól a kölcsön módosítását, hogy az megfeleljen az április elsejétõl érvényes kritériumoknak. Ez az a törvény, amivel a kormány el kívánja érni, hogy a banki hitelkínálat átlátható és összehasonlítható legyen, a pénzügyekben kevésbé járatosaknak is. Ez és az éves csúcs közelében lévõ euró és svájci frank árfolyam a devizahiteleseknek azt is lehetõvé teszi, hogy forintosítsák hitelüket. Érdemes lecsapni a lehetõségre?

 

A THM plafon bevezetésérõl a lakosság mindössze fele hallott, de emellett számtalan tévhit rögzült a hitelekkel és annak ügyintézésével kapcsolatban az emberekben. Azért vannak pozitív változások is, lassan, de biztosan csökken azok száma, akik a napi bevételek egyensúlyban tartására vesznek fel hitelt.

 

 


Hajdú-Bihar - ”Egy fillér tartozásunk, hitelünk sincs, de mindent meg is teszünk azért, hogy ez így maradjon.”

 

 

 

Fél pénzért kínálják a Magyarországon is érdekelt nagybankok a hiteleiket Romániában. A különbségért a jegybankot, a kormányt és a bankok profitéhségét is lehet okolni, de a legtöbbet az EU/IMF-hitelkeret nyomja a latban.

Az alacsonyra belõtt bérleti díj miatt a NET Zrt. valószínûleg gyorsan az önkormányzatoknak adja tovább a hozzá kerülõ ingatlanokat. Így viszont megnyílik a lehetõség a rugalmasabb árazásra.

Több olyan jogszabálymódosítás is hatályba lépett április elsején, amelyek a hitel (lízing) konstrukciók árazásának átláthatóbbá tételét célozzák.

2006 óta mintegy 300 milliárd forinttal nõtt a magyar háztartások által felvett hitelek együttes kamatterhe, ami tavaly már elérte a GDP 3 százalékát.

Budapest, 2012. január 27., péntek (MTI) – Lejár egy újabb végtörlesztési határidõ hétfõn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.

Technológiafejlesztésre, logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztésére ötszázmillió forintig pályázhatnak a jövõ héttõl a kis- és középvállalkozások kombinált hitelgarancia eljárásban. A cégnek a projekthez szükséges összköltség 25 százalékával kell rendelkeznie önerõként, 25 százaléka vissza nem térítendõ uniós támogatásból, a másik 50 százalék pedig kedvezményes bankhitelbõl áll. A programhoz eddig négy bank csatlakozott.

A korábban kibocsátott egymilliárd forint összegû kötvénybõl 250 millióra konszolidációs hitelkeret megállapodást köthetnek a bankkal a képviselõ-testület csütörtöki döntése értelmében – tájékoztatta lapunkat Muraközi István polgármester.

végrehajtások és a kényszerértékesítések szinte lebénították az amerikai használt lakás piacot. Egy tengerentúli ingatlanpiaci adatszolgáltató cég szerint a II. negyedév végén a jelzáloggal terhelt ingatlanok 23%-a nem ért annyit, mint amennyi a tulajdonosok fennálló hiteltartozása. Nevadában ez az arány 68%, vagyis a hitelesek több mint kétharmada elmerült az adósságban.

Hiába lett Pécs idén Európa Kulturális Fõvárosa, a város ingatlanpiacát egyszerûen katasztrofálisnak nevezte egy helyi iroda képviselõje. A forgalom egy jelentõs része kikerült az ingatlanközvetítõk látókörébõl, de rajtuk keresztül is csak az olcsón kínált lakásokat lehet belátható idõn belül eladni.

A bankokkal voltak tele az elmúlt másfél év hírei, annál kevesebbet hallottunk viszont a jelentõs ügyfélszámmal rendelkezõ lakás-takarékpénztárakról. Fekete lovak õk, a nyugalom szigetei, netán a jövõ reménységei? Az új kormány állítólag nagyobb szerepet szeretne szánni nekik, de hogy errõl õk mit gondolnak, arról sok más téma mellett Dr. Gergely Károlyt, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Az elmúlt években jelentõsen megnõtt a lakosság eladósodottsága, sokan több hitelt vettek fel, mint amennyit törleszteni tudnak. Annak érdekében, hogy a hitelfelvevõk körültekintõen dönthessenek, a Magyar Nemzeti Bank a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével közösen tájékoztatót készített a túlzott eladósodás kockázatairól. A tájékozató füzetet 2010. június 11-tõl minden hitelt nyújtó pénzügyi intézmény - így bank, szövetkezeti hitelintézet, pénzügyi vállalkozás - és hitelközvetítõ köteles átadni a hitelfelvevõknek. A tájékoztató a mai naptól elérhetõ a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapján.

Több mint egy éve nem látott magasságba szökött a svájci frank árfolyama csütörtökön, ami újra elhozta a devizahitelesek rémálmát: a törlesztõrészletek emelkedését. A legtöbb svájci frankban eladósodott hitelfelvevõ több mint negyedével fizethet többet havonta, ha így marad az árfolyam, sõt, lesznek olyanok is, akik ugyan évek óta törlesztik adósságukat, most mégis azt látják majd, hogy több pénzzel tartoznak, mint amennyit felvettek a banktól.

211 fölött a svájci frank2010-06-25 16:37:59
Deviza helyett forinthitel2010-05-11 13:43:35
A Fidesz szóvivõje az RTL Híradónak azt mondta, hogy a leendõ kormány tervei szerint minden egyes devizahitelesnek felajánlják majd, hogy kölcsönüket forint hitelre váltsák át.
« Előző « 4. oldal »  Következő »