2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Ezt állítja a kormány, miután szerdai döntése szerint csak a pénzügyi felügyelet ellenõrzése mellett, és az APEH engedélyével árverezhetnek ingatlanokat.
Nehezebb ingatlan, vagy autóhitelhez jutni hétfõtõl egy új kormányrendelet miatt. A legnépszerûbb, svájci frank alapú lakáshitelekhez például 50 százalék önerõ szükséges.
Jelentõsen visszaszorulhat a banki hitelezés, ha a terveknek megfelelõen szigorodnak a kölcsönzési szabályok és csak a legális jövedelem igazolása után állnak szóba az ügyfelekkel a bankok.
Folytatódik a Klímabarát Otthon Program 948 db pályázat támogatásáról döntött eddig a Klímabarát Otthon panel alprogramjában a zöldtárca, összesen 15,2 milliárd forint értékben.
A kölcsönök folyósításának szigorítását javasolja az MNB a lakosság túlzott mértékû, s elsõsorban devizaalapú hitelekben történt eladósodása miatt.

Mivel egyre többen kénytelenek szembesülni azzal, hogy nem tudják fizetni a devizahitelre vásárolt lakásuk vagy autójuk részleteit, fontos lehet, hogy mit mond a profi hiteltanácsadó.

Hétfõn kezdõdik a parlament kétnapos ülése, amelyen többek között a bajba jutott lakáshitelesek megsegítésérõl döntenek. A Fidesz vitára bocsátaná a kisebb parlamentrõl és a három csapásról szóló törvényjavasatát, egy MDF-es képviselõ pedig a Teve utcai rendõrpalota elleni támadásról kérdezõsködik.

Az utóbbi két hónapban alig csökkentek és továbbra is kétszámjegyûek maradtak az egy évnél rövidebb idõre lekötött betétek után járó legmagasabb kamatok. Így akár 7 százalékot is megközelítõ reálkamathoz is juthatnak a takarékoskodók. Az [origo] idén februárban is összegyûjtötte a feltételekhez nem kötõdõ betétekre járó kamatokat.

« Előző « 5. oldal »