2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Büntetõ eljárás indult az ellen a két férfi ellen, akik Derecske fõutcáján egy parkolóhely miatt vitatkoztak össze október 25-én délelõtt.

Szabadságunk a tét újra!2012-10-24 11:45:09

A nemzeti ünnepünkrõl való megemlékezés a berettyóújfalui református templomban ünnepi istentisztelettel kezdõdött, ahol a hívek és a történelmi egyházak képviselõi elõtt igét hirdetett Veres-Kovács Attila, a Nagyvárad-Olaszi református egyházközség lelkipásztora.

 

Nadányi Zoltán születésének 120. évfordulóján rendhagyó kiállítással és mûveinek interpretálásával emlékeztek a Bihari Múzeum nagytermében Berettyóújfaluban.

A szeptember 9-ei hajdúszováti gyilkosság gyanúsítottja egy 17 éves helyi fiú; a rendõrség kezdeményezte elõzetes letartóztatását.

A huszonharmadikai dátum többször elõfordul Berettyóújfalu történetében. Május 23. a város napja, augusztus 23. Simonyi óbester, míg szeptember 23. Kádár vitéz halálának a napja. Utóbbiak kapcsán emlékezett a város szeptember 21-én, koszorúzással egybekötött ünnepségeken.

Egy nap alatt összegyûlt az a 115 aláírást tartalmazó petíció, amit hétfõ este, a testületi ülés után adtak át a diákok Szalay Csaba váncsodi polgármesternek.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság rendõrei csoportosan elkövetett garázdaság bûntett elkövetése miatt intézkedtek kedden késõ este, mivel Tetétlenen, a Hunyadi-Deák Ferenc utcák keresztezõdésénél közterületen két család tagjai különbözõ használati tárgyakkal tettleg bántalmazták egymást.

A világ legnagyobb lecsóját szeretnék elkészíteni Esztáron.

Idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Körösszegapáti önkormányzata a kétnapos IV. (Kun) László Fesztivált ezen a hétvégén – osztotta meg a program részleteit Tarsoly Attila polgármester.

Tûz ütött ki kedd hajnalban egy szarvasmarhatelepen Püspökladány és Nádudvar között; a lángok munkagépeket és állatokat is veszélyeztettek, az oltás még tart - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Felháborodást keltett a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, hogy a település egyes vezetõi és a helyi polgármesteri hivatal több dolgozója egy csaknem egyhetes nyaraláson vett részt a Fekete-tenger partján abból a pénzbõl, amelyet a helyi román nemzetiségi önkormányzat nyert el az idei feladatalapú támogatás keretében - írja a Népszabadság.

Az elmúlt néhány hétvége kedvezõtlen baleseti statisztikát hozott, egymás után a harmadik „fekete hétvégérõl” történt tájékoztatás az országos médiában. Ezeken a hétvégéken többen vesztették életüket az utakon, mint a megelõzõ év azonos idõszakaiban.

Egy jogszabály értelmében fel kell számolni az utak közelében lévõ reklámfelületeket, mivel azok elvonhatják a közlekedésben részt vevõk figyelmét. Hajdú-Biharban még több mint 600 reklámtáblát kell leszerelni szeptember végéig.

Újabb állomásához érkezett a nehéz helyzetben lévõk számára szervezett Kiútkeresõ program. Ezúttal a Berettyó partján a kikapcsolódás, szórakozás és jókedv jegyében tölthettek el egy kellemes napot az abban részt vevõk.

Pár napja még 40 fokot mértük, ám a hétvégén már csak 25 fokig melegszik majd a levegõ hõmérséklete Hajdú-Bihar és Debrecen térségében is.


A Semmelweis nap, valamint az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban kitüntetéseket adtak át, illetve egy dolgozót elõléptettek június 28-án.

Csütörtökön jó idõ lesz, ám itt-ott zápor, zivatar is elõfordulhat. A délutáni órák hõmérséklete már 24 és 31 fok között alakulhat, azonban a hétvégére afrikai meleg érkezik Debrecen térségébe is.


Három – derecskei szinten komolynak számító - bûncselekmény sorozat eredményes felgöngyölítésérõl számolt be Parti Attila rendõr-õrnagy, a helyi rendõrõrs bûnügyi alosztályvezetõje, aki egyúttal kérte a lakosság segítségét, közremûködését is.

„Sugar-veszély” Kabán!2012-06-22 09:54:34

Az egykori Kabai Cukorgyár lakótelepén élõkkel szemben folytatott jogtalan intézkedésekrõl, vérlázító eseménysorozatról tartott sajtótájékoztatót Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyûlési képviselõje.


Meghitt, családias légkörben tartották meg a ballagót és egyúttal az óvoda névadóját Váncsodon.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat Noveczki Lajosné 51 éves hölgy eltûnése ügyében, aki június 6-án 09 óra és 09 óra 30 perckor közötti idõben otthonából (Csökmõ, Bercsényi u. 35. szám) gyalogosan ismeretlen helyre távozott.

Elsõsorban a csíksomlyói búcsúra tartók és a Nyugat-Európából a pünkösdi hosszú hétvégére hazautazó román vendégmunkások nagy száma miatt fokozott ellenõrzést tartanak a két ország rendõri szervei csütörtöktõl keddig a 42-es és 47-es fõutak hajdú-bihari szakaszain - közölte a megyei rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje szerdán az MTI-vel.


- Örömmel tölt el, hogy immár 12. alkalommal rendezhetjük meg az Országos Boncmesteri és Asszisztensi Továbbképzést – jelentette be Dr. Dombi Imre, a Gróf Tisza István Kórház Pathológiai Osztályának vezetõ fõorvosa, amikor megnyitotta az ország minden részébõl érkezett szakembereknek szóló konferenciát a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban.

Labdarúgás -

Egyre közelebb kerülünk a végjátékhoz, a Magyar Kupa 2011-2012. évi Hajdú–Bihar megyei selejtezõjének negyedik fordulójában immár csupán négy mérkõzést rendeznek.

Az egyetemes mûvészek legnagyobbjai közé írhatta be nevét Kurucz Imre.

« Előző « 2. oldal »  Következő »