2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az 1891-ben született Karácsony Sándorról és tanítványáról, az 1926-ban született Durkó Mátyásról nevezték el a január 28-án átadott népfõiskolai székház termeit Berettyóújfaluban.

Nézze meg mennyibe kerülnek a zöldségek és a gyümölcsök megyénk piacain!

Nem javult a belvízhelyzet2011-01-12 17:27:31

Hétfõn óta nem változott jelentõsen a belvízzel elöntött területek nagysága a Tiszántúlon.

A héten Derecskén a kemény fagyoknak köszönhetõen visszaminõsítették a belvízvédelmi készültséget másodfokról elsõ fokúra.

Keletrõl kerülné el Derecskét a tervezett M35 gyorsforgalmi út, ahogyan azt a civilek, gazdák többsége támogatta a nyugati elkerülõvel szemben. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. (NIF) az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu közötti szakaszának tervezésére kiírt pályázatát december 28-án tette közzé honlapján.

A napok óta tartó esõzések komoly gondokat okoznak a dél-bihari településen, Magyarhomorogon is. Vitányi István a térség országgyûlési képviselõje a helyszínen tájékozódott.

Közveszély okozás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetõeljárást a rendõrség hétfõn egy 32 éves nõ és egy 77 éves férfi ellen, akik égve felejtettek egy gyertyamécsest a szobájuk asztalán, s ezzel tüzet okoztak a lakótelepi lakásban.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettõl 1000 család megsegítésére kapott élelmiszer adományt.

Vámospércsen a 48-as számú út rekonstrukciójának elsõ üteme; a berettyóújfalui kórház CT-beszerzésével összefüggõ kiadásai, a Bihartorda-Nagyrábé közötti út felújítása, óvodafejlsztés Sárrétudvariban, a debreceni új buszpályaudvar létesítése – csak néhány példa azon költségvetési módosító indítványok közül, amelyeket a parlamenti többség elutasított.

Több olyan jótékonysági rendezvényt tartanak megyénkben is az elkövetkezõ napokban, melyeknek bevételei a vörösiszap-katasztrófa okozta károk enyhítését szolgálják. Az országos összefogást megyénkbeli népmûvelõk kezdeményezték.

Szép eredményekkel tért haza a Közép-Európa Kupa Felnõtt Fekvenyomó Bajnokságról a berettyóújfalui Eötvös DSK háromfõs csapata.

Nézze meg mely cégek állnak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében!

Idén õsszel több mûvelõdési intézmény is bekapcsolódik a felnõttképzésbe.

Nézze meg milyen programokra számíthat Hajdú-Bihar településein szeptemberben!

Íme a megye településein indulni szándékozó polgármesterjelöltek listája.

Három település piaci árait hasonlítottuk össze.

A Szertár Sportbolt megye I-es bajnokság augusztus 14-én kezdetét veszi. Amennyiben érdekli, jövõ hét végén milyen összecsapások várhatóak, nézze meg.

Körösszegapáti, Nagyvárad - Barátság napja Mihai Eminescu nevében a településen.

Csütörtökön változóan napos-felhõs idõ lesz. Elszórtan alakulnak ki gyenge záporok, délután esetleg zivatarfoltok. Éjszaka az Alföld középsõ részén sok esõ esik. Mérsékelt északnyugati szél fúj. Felmelegedés kezdõdik.

A Szent István utcai lakosok közül többeknél „kiverte a biztosítékot", hogy az önkormányzat egy hazai forrásból megvalósuló beruházás érdekében elbonttatta a szomszédságukban lévõ, jó állapotú óvodát, ahová sokaknak a gyerekei, majd pedig az unokái jártak.

« Előző « 3. oldal »