2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kabátot a fogasról2014-10-30 09:33:08

Két férfit fogtak el a hajdúszoboszlói rendõrök, akik bõrkabátot loptak el egy egészségügyi intézménybõl. A sértett rövid idõn belül visszakapta kabátját.

Slamre fel! Szoboszlón is.2014-10-28 09:15:02

Idén nyáron Egri László Hajdúszoboszlón élõ fiatal író és költõ létrehozta a város elsõ slam poetry közösségét. Most nagyszabású verseny megrendezésével tennék népszerûbbé a modern irodalmi irányzatot.

Mozgalmasan telt a Magyar Fürdõkultúra Napja a hajdúsági fürdõvárosban.

A rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint ellopott egy kerékpárt.

A fürdõváros hagyományõrzõ közönsége számára is meghozta bõ kosarát az õsz: szüreti táncházban vehettek részt pénteken Hajdúszoboszlón, a Bocskai Rendezvényközpontban, a Kökörcsin Népzenei Együttes és Zsíros Renáta közremûködésével.

Három napig csak a bio!2014-09-15 09:21:35

Ezen a hétvégén Hajdúszoboszlón, a Szent István parkban rendezték meg a XII. Bioétel és Borfesztivált. A kedvezõtlen esõs idõjárás ellenére több ezer ember volt kíváncsi a bio alapanyagból készült ételekre és italokra.

A hajdúszoboszlói repülõtéren megrendezett III. Kamionos Találkozó keretein belül megválasztották a legerõsebb Hajdú-vitézt.

A XXXIII. Kösely Kupa Díjugrató Lovasversenyen Hajdúszoboszlón.

Megkezdték a közös járõrszolgálatot a román rendõrök a hajdúszoboszlói egyenruhásokkal.

Biztonságban a strandon2014-07-24 16:12:13

A pihenni és kikapcsolódni vágyók értékeire és biztonságára rendõrök is vigyáznak a hajdúszoboszlói strandon.

Ezreket vonzott a hajdúszoboszlói strandon szombaton délután megrendezett Hajdúság Szépe, valamint az Alpok-Adria nemzetközi szépségverseny helybeli fordulója.

„Egyszer volt, hol nem volt” címmel rendeztek mesedélelõttöt és kézmûves-foglalkozást szombaton a hajdúszoboszlói Bocskai Rendezvényközpontban.

Egy tábor – sok élmény: harminc egészségkárosodott és hátrányos helyzetû gyermek nyaralt Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Látható szeretet címû táborában.

Tíz iskola vehette át a 2014. évi Együtt Szaval a Nemzet kulturális program díjait pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) Budapesten.

Aki csak tehette, vízparton töltötte a hosszú hétvégét. Nem volt ez másként a szoboszlói strandon sem.

Megyeszerte emlékeztek a 94 évvel ezelõtti békediktátum aláírására.

Grillfeszt Hajdúszoboszlón2014-05-19 11:46:55

Motorok, sörök, jó ételek és jó zenész bandák – szinte nem is kell más egy háromnapos kellemes hangulathoz, amit a X. Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál és Harley Davidson Gastroride résztvevõi élhettek át a hétvégén.

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentõcsoportja mentési gyakorlatot szervezett pénteken a katasztrófavédelem gyakorlópályáján azon hallgatóknak, akik két szemeszteren keresztül tanulták a DEKOM által bevezetett kurzuson a speciális körülmények közötti orvosi munka

Tehetségek örömzenéje2014-05-10 10:05:32

Hét zenekar mérettette meg magát a versenyen az észak-alföldi régióból.

A területalapú támogatásra május 15-éig nyújthatják be a kérelmeket.

Április 12-én a Kovács Máté Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár szervezésében Piros Ildikó „Szerelem?” címû zenés irodalmi mûsorával ünnepelték Hajdúszoboszlón a Költészet Napját.

Megyei verseny Csökmõn2014-04-13 10:52:38

Harmadik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Megyei Mélyrézfúvós Versenyt. A helyi mûvészeti iskola egyik zenetanára, Gál István házigazdaként és három gyerek felkészítõ tanáraként fogadta a megye négy városából érkezõ versenyzõket és tanáraikat.

Megyei tehetségkutató táncversenyt rendeztek hétfõn Hajdúszoboszlón, a Bocskai Rendezvényközpontban.

A hajdúszoboszlói Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskolából csütörtök délelõtt 7 gyermeket, késõ délután pedig a még egy fiatalt szállítottak gyógyszermérgezéssel a debreceni Gyermekklinikára.

Nagyváradon állt rajtkõre a Hajdúszoboszlói Árpád S.E. huszonnyolc fõs úszócsapata március elején.

« Előző « 3. oldal »  Következő »