2024. április 24. Szerda, György.
 

Orbán Gábor szerint még az idén elindulhat a devizaadósok újabb mentõprogramja, és az sem zárható ki, hogy erre állami pénz is lesz; a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelõs államtitkára a Heti Válasznak azt is elmondta: az IMF-hitel végtörlesztése miatt, a tartalékok visszaépítése érdekében újabb dollárkötvény-kibocsátással kell megjelennie a nemzetközi piacokon õsszel Magyarországnak.

Az elõkészületek után augusztustól várható, hogy nagyüzemre kapcsol az MNB-hitelprogram forrásainak kiosztása, heti százmilliárd forintot kaphatnak a kereskedelmi bankok. A jegybanki "nullás" hitel átlagosan öt évig fogja segíteni a vállalkozásokat.

Hétfõn elindult a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramja – errõl azonban eddig leginkább csak a médiából értesülhettek a kedvezõ kamatozású kölcsönökkel megcélzott kis- és középvállalkozások. A legtöbb banknál még tegnap sem volt sok látszatja annak, hogy részt vesznek a jegybanki akcióban.

Jövõ hét végére készül el a Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottságának jelentése, ezután születhet meg például a devizahitelek forintra váltásáról szóló konkrét javaslat ...
A hitelt felvevõk csaknem harmada késett a törlesztõrészletekkel 2009 év végén a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jelentése szerint.

Egyre-másra jelennek meg a jegybanki alapkamathoz vagy a budapesti bankközi kamatlábhoz (Bubor) alkalmazkodó jelzáloghitel-konstrukciók a hazai hitelintézetek termékpalettáján.

Nem fogy az áthidaló hitel2010-01-15 18:56:57
Csak kis mértékben emelkedett az ügyfelek száma annak hatására, hogy a kormány decemberben módosította a lakáshiteleseknek állami kezességvállalás mellett nyújtott áthidaló kölcsön igénylési szabályait.

Rugalmasabb elõtörlesztéssel, hosszabb futamidõvel, a kölcsönök forintra váltásával és szükség esetén a törlesztés könnyítésével segíthetnek a bankok a devizahiteleseken. A legtöbb adós számára a most tetõ alá hozott megállapodás nem jelent igazi könnyítést, ezekkel a lehetõségekkel csak akkor érdemes élni, ha már tényleg nagy a baj.

Csütörtökön Európa-szerte kamatcsökkentésekbe kezdtek a központi bankok. Mindez a svájci frankban eladósodott magyarokat is érintheti, ezúttal akár pozitívan is, hiszen a törlesztõrészletek csökkenésnek indulhatnak az elmúlt hetek felfelé ugrásai után.

Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferencet, a Fidesz "kínos magyarázkodásnak", a KDNP hiteltelennek nevezte a miniszterelnök szerda esti interjújában elhangzottakat.

A forintárfolyam mélyrepülése, azaz nemzeti valutánk drasztikus mértékû gyengülése láttán egyre több háztartásban ül össze a családi kupaktanács, hogy eldöntsék: hogyan tovább?

Az OTP felülvizsgálva korábbi döntését, a jövõben ismét minden településen elfogadja az ingatlanokat a hitelek fedezeteként -derül ki a pénzintézet keddi közleményébõl.

« 1. oldal »