2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A vendégek nem egyedül jönnek, hanem baktériumok millióit hozzák magukkal. Ez viszont kifejezetten jót tesz az immunrendszerünknek, állítja egy amerikai kutató.

A legtöbben csak akkor kapnak észbe, hogy jó lett volna valahogyan megelõzni a megfázást, amikor már folyik az orruk, kapar a torkuk, tüsszögnek vagy borzonganak a láztól. Ám ha valaki mégis inkább felkészülne a szezonra, akkor jó, ha tudja: igenis létezik néhány trükk, amellyel legalább csökkenthetõ a megfázás esélye.

A cékla valamiért nem a legkedveltebb zöldségek egyike, pedig megérdemelne egy tisztességes rehabilitációt: feltûnõen olcsó, könnyen hozzáférhetõ, igazi vitaminbomba és ezer féle étel készülhet belõle.

Nyílt nappal, konferenciával és elõadásokkal hívják fel a figyelmet az immunrendszeri megbetegedésekre az Immundeficiencia Világhetén.

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelõzzük a cseppfertõzéssel terjedõ betegséget.

A csipkebogyó erõs antioxidáns hatásának köszönhetõen védi egész immunrendszerünket.

A szervezet védekezõ sejthálózatainak megismerésén keresztül az immunrendszert érintõ betegségben szenvedõk hatékonyabb diagnosztizálását és gyógyítását teszi lehetõvé a Debreceni Egyetem VÉD-ELEM kutatóhálózata által életre hívott „Az emberi szervezet védelmét biztosító sejthálózatok rendszerszemléletû vizsgálata” címû alapkutatási projekt, amely 2012. október 1-én indult.

Az erõs immunrendszerért2015-01-26 12:43:00

Az évszakhoz képest enyhe idõ miatt nagyon sokan betegednek meg a levegõben terjedõ vírusok és baktériumok miatt.

Az immunrendszer úgy mûködik, mint egy sportoló, aki minél többet edz, annál erõsebb – mondja dr. Barcs István, a Semmelweis Egyetem ETK Epidemiológiai Tanszékének vezetõje.

Egyre több kutatási eredmény születik a cink élettani szerepérõl, illetve a hiányával járó kórképekrõl. Kinek, mikor ajánlott a plusz cink bevitele, illetve hogyan tudjuk természetesen fedezni a szükségletünket?

« 1. oldal »