2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Akár 5-10 ezer forinttal is drágulhat a jogosítvány, mivel januártól a KRESZ-vizsgán már mozgóképes kérdések is elõfordulhatnak és emiatt a tananyagot is változtatni kell, a programot pedig egyetlen cég forgalmazza az országban.

Apró, de fontos fejlesztéseket tervez jövõre a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Ezek fõleg a jogosítványt szerzõknek kedveznek, de a rutinos autótulajok is jól járnak, könnyebb lesz például kiszûrniük a kontár szervizeket, és nem kell többé vizsgamatricákat kaparászni.

Olyannak adom meg a jogosítványt, akivel mernék egy utcában közlekedni.

Egy új rendelettervezet értelmében a jövõben változhat a jogosítványhoz szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat életkorra vonatkozó szabálya.

Egy új rendelettervezet értelmében a jövõben változhat a jogosítványhoz szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat életkorra vonatkozó szabálya, kötelezõvé tennék az újszülöttkori hallásvizsgálatot, valamint részletesen szabályok olvashatók a háziorvos-választással kapcsolatban, és változik a rendezvények egészségügyi biztosítása is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendõrség tudomására.

Káosz a KRESZ-vizsgán2015-01-12 18:09:13

A januártól életbe lépõ kérdéssor sok bonyodalmat okozhat még a leendõ autóvezetõknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 6 személyt fogtak el, akiket bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 16 fõt állítottak elõ, közülük 4 személyt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendõrség tudomására.

Bár a jogszabály igen részletesen meghatározza azt, hogy a jármûvezetõi engedély megszerzéséhez szükséges orvosi alkalmassági vizsgálat milyen határidõkkel dolgozik, mi az eljárásrend, egy nagyon fontos körülményrõl nem rendelkezik: arról, hogy, ha egészségügyi alkalmatlanságot, vagy részleges alkalmatlanságot állapítanak meg, akkor ennek oka fel legyen tüntetve a szakvéleményen – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértõje.

Statisztikai adatok segítenék ezentúl az autósiskolák megválasztásában. Egy kormányrendelet értelmében ugyanis a jövõben kötelezõ lesz feltüntetni, hogy átlagosan mennyi túlóra után tesznek náluk sikeres vizsgát a diákok, de azt is, hogy a tanulóik mekkora hányada eredményes. A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint ezzel minõségbéli verseny alakulhatna ki, ami pedig a balesetek számának csökkenéséhez vezethet.

150 ezer forintból csak ideális esetben lehet kihozni a B kategóriás jogosítványt - hangzott el a Kossuth Rádióban. A jogosítványszerzést érintõ tavalyi változtatások hatásáról és a jármûvezetõ-oktatók panaszairól is szó volt a Napközbenben.

Dániában elsejétõl elkobozzák a részeg sofõrök autóját, a befolyó pénz az államé lesz. A magyar belügyben állítják, itthon ilyen szigor nincs tervbe véve, de Pintér Sándornak tetszik a skandináv ötlet.

Kezdõ vezetõi engedéllyel két évig csak bizonyos korlátozásokkal vezethetõ személyautó és motorkerékpár.

Budapest, 2013. augusztus 14., szerda (MTI) – Az eddigi 30 óra kötelezõ gyakorlat mellett a jövõben 580 kilométert is le kell vezetni a B-kategóriás jogosítvány megszerzéséhez – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerdán az MTI-vel, a közúti vizsgaszabályzatot érintõ változtatásokról tájékoztatva.

Az ingyenes kampánynak köszönhetõen 800 ezer fiatal sajátíthatja el a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságos szabályait, 30 ezren pedig olcsóbban juthatnak jogosítványhoz.
A jövõben csak legalább az általános iskola 8. osztályának elvégzése után lehetne jogosítványt szerezni - ezt tartalmazza az az országgyûlési határozat, amelyet hétfõn nyújtottak be fideszes képviselõk.
Biciklis jogsi gyerekeknek2010-05-10 11:38:05
Vádat emeltek Romániában a hamis magyar jogosítványok miatt. Eszerint egy bûnszervezet több tízezer euróért azt próbálta elintézni, hogy Magyarországon juthassanak vezetõi engedélyhez olyan román állampolgárok, ...
Több mint 600 ittas vezetõt kaptak el a rendõrök az ünnepi ellenõrzés-sorozat ideje alatt. A hosszú hétvégén 104 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, ...
Három halálos baleset, 345 ittas vezetõ, 87 bevont jogosítvány - ez a mérlege a rendõrség húsvéti fokozott ellenõrzésének hétfõn kora délutánig.
Õrizetbe vették Szlovákiában az országos rendõrfõkapitány fiát, mert jogosítvány nélkül vezetett. A 27 éves férfit a lakása közelében, Pozsony Károlyfalu nevû városrészében állította meg egy járõr, hétfõ éjszaka.
Nem aprópénzekrõl van szó, hiszen ha valaki az összes vizsgáját elsõre letudta, a forgalomban viszont megbukott, annak a pótvizsgáért 11 ezer forint vizsgadíjat kell fizetni. Nagyjából háromszorosát annak, mint az elmúlt évben.
« 1. oldal »