2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Õrületesnek nevezte a jegybankokra ruházott hatalmat Marc Faber, piaci guru. A Dr. Végzetként is ismert szerzõ szerint az elmúlt idõszakban egy olyan rendszer épült ki, melyet „néhány professzor” bukott elképzelései irányítanak.

A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Mûvelõdési Központ parkolójában.

Nem csak tudományos, hanem komoly gazdasági hozadéka is lehet a Fatty Pig elnevezésû, a zsírsertésekrõl – köztük az egyre híresebb magyar mangalicáról – szóló konferenciának.

A két ország védelmi- és külügyminiszterei közös katonai és kalózkodásellenes gyakorlatokról egyeztek meg.

Meghalt a világ legidõsebb nõje
Tokió, 2013. január 13., vasárnap (MTI) – 115 éves korában szombaton elhunyt Okubo Koto, aki a világ legidõsebb nõje volt – jelentette vasárnap a japán sajtó.

Kirúgtak állásából egy tajvani mozdonyvezetõt, miután elaludt a fülkéjében - adta hírül hétfõn a helyi sajtó. Csak a biztonsági rendszernek köszönhetõ, hogy nem történt tömegtragédia.
Kutyamosógépet állítottak üzembe Japán egyik kutyakozmetikájában. Az eszköz gyors, alapos és megspórolja a karmolásokat az ebek gazdáinak.
Japán panda Kínában2010-03-16 15:57:15
Megérkezett Szecsuánba a Kohin nevû japán panda. A négy éves hímet azért szállították át Kínába, hogy részt vegyen a nagyszabású szaporító programban, amellyel növelni szeretnék az óriáspanda állomány számát.

   Mindössze tizennyolc éves, de már egy évet élt Japánban, távol a hazától, a szülõktõl és a barátoktól. Vonzotta az izgalmas ország, és kamaszos lendülettel, felnõtteket megszégyenítõ elhatározással kijárta, hogy kijuthasson oda. A cseppet sem hétköznapi mentalitással megáldott lány patológus édesapjától örökölte a rendkívüli dolgok iránti vonzalmát. Álmai között szerepel az ejtõernyõzés, a falmászás, a bandzsi jumping, és a mentõ helikopter kipróbálása. Hivatásul pedig a mentõs pályát tûzte ki célul. Extrém ötletei megvalósításában édesapja támogatja. A debreceni Dombi Edinával a Japánban tapasztaltakról beszélgettem, akinek annyi élménye van, hogy két óra kevés volt ahhoz, hogy mindent elmeséljen.

« 1. oldal »