2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Dobozonként 76 forinttal nõne a cigaretta adóterhe a tervezett különadó bevezetésével. A dohányipari szereplõk szerint ez a fogyasztóknak több száz forintos emelést jelentene.

A kormány a parlament elé terjesztette azt a törvényjavaslatot, amelynek egyik része a 2 millió feletti végkielégítéseket az elmúlt években sújtó 98 százalékos különadó elszámolásáról rendelkezik úgy, hogy helyette alacsonyabb mértékû átalányközterhet állapít meg.

Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az errõl szóló döntést rögzítõ jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) – közölte az adóhatóság az MTI érdeklõdésére.

A jövedelemszerzéskor hatályos személyi jövedelemadóval és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökken a 98 százalékos különadó visszafizetendõ összege a kormány döntése értelmében.

Január elsejétõl 75 százalékra csökkenhet a végkielégítések különadójának mértéke a mostani 98 százalékról a közszférában egy a vidékfejlesztési miniszter által benyújtott zárószavazás elõtti módosító javaslat értelmében.

Jön a romkocsmaadó2013-06-08 15:52:59

Vendégenként és naponta húsz forint felügyeleti díjat szedhetnének a belvárosi, éjszaka is mûködõ vendéglátóhelyektõl az önkormányzatok az alapján a törvényjavaslat alapján, amelyet Rogán Antal ma nyújtott be a parlamentnek. A díjbeszedés alapja a mûködési engedélyben megjelölt befogadóképesség, az önkormányzatoknak a beszedett díjat vissza kell forgatniuk a célzott terület köztisztasági és közbiztonsági feladataira. A javaslat ugyanakkor speciális jogállást hoz létre a világörökségi területen mûködõ vendéglátóhelyekre, ami egy korábbi, a szórakozóhelyeket hátrányosan érintõ szabályozást válthat ki.


 

 

Strasbourgban egy magánszemély nyert pert az állam ellen a 98 százalékos különadó miatt. Egyedi esetrõl van szó, vagy a titokzatos N.K.M esete precedens lehet a nemzetközi jogi fórumon?

 

 

Budapest, 2011. október 13., csütörtök (MTI) – A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a “drasztikus” minimálbér- és garantált bérminimum-emelés kigazdálkodhatatlan a vállalatok jelentõs hányadának, és az 5 százalékos béremelési elvárás is “indokolatlan és teljesíthetetlen” a legtöbb vállalkozásnál, többszöröse a termelékenység növekedési ütemének.

« 1. oldal »