2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

A trafikosok ha kell, vállalják a büntetést, csak ne legyenek bûncselekmények.

Kósa Lajos, a Fidesz országgyûlési képviselõje a nagyobbik kormánypárt sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország gazdasági eredményei lehetõvé teszik az adócsökkentést. Ezért jövõre a személyi jövedelemadó 16 százalékos kulcsát 15-re mérséklik, a sertéshús ÁFÁ-ját pedig 27-rõl, 5-re csökkentik. Ezzel párhuzamosan tovább nõ a kétgyermekes családok adókedvezménye – tette hozzá.

Meggyõzõdésünk, hogy a „floridázás” ügyében indított nyomozás érdemi válaszok nélküli kurta-furcsa lezárása azt az országosan kialakult képet erõsítheti, hogy a hatóságok a Fidesz politikusaival szembeni vizsgálatok esetében nem kellõen alapos módon járnak el – emelték ki sajtótájékoztatón a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselõi, Varga Zoltán és Korcsog György.

A benzinkutasok szerint nem esett vissza az éves matricák forgalma.

Kósa Lajos csütörtöki bejelentése az államcsõd közeli helyzetrõl jelentõs forintgyengülést okozott. Hangsúlyozottan durva számítással élve a nyilatkozat mintegy 70 ezer devizahitel törlesztõjénél eredményezhetett hitelenként több mint ezer forintos részletemelkedést. Akiknek ma, pénteken vonja a bank az esedékes részletet, összesen 85 millió forintot bukhattak.

Semmit nem tudni az új kormány várható gazdaságpolitikájáról, egyelõre hiányoznak a bejelentések, teljes a bizonytalanság. Ami mégis kiolvasható volt az eddigi nyilatkozatokból, az az, hogy a Fidesz nem feltétlenül akar törõdni az EU és a piac elvárásaival – ennek köszönhetõ, hogy Kósa Lajos tegnapi, államcsõdöt vizionáló, tartalmában egyébként teljesen alaptalan nyilatkozata megrengethette a forintot.

A Budapesti Értéktõzsde részvényindexe, a BUX 228,50 pontos, 1,03 százalékos csökkenéssel, 22.023,79 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 42,1 milliárd forint volt csütörtökön, a vezetõ részvények árfolyama vegyesen változott az elõzõ napi záráshoz képest.

Kósa Lajos több hajdú-bihari képviselõtársával együtt kedden reggel fél kilenckor kerékpárral indul Debrecenbõl Budapestre.

A Fidesz kormányra kerülésekor regionális és országos közmunkaprogramot hirdet, amit célzottan a nemzetgazdaság érdekének megfelelõen alakítanak ki, mondta Orbán Viktor Miskolcon.

Egymás ellen ünnepeltünk2010-03-16 19:13:14

Két áron alul eladott ingatlan értékesítésével összesen 548 millió forint kárt okozott a debreceni önkormányzat fideszes többsége a hajdú-bihari megyeszékhelynek - jelentette ki Szabó Zoltán MSZP-s képviselõ pénteki sajtótájékoztatóján. Mit válaszolt Kósa Lajos?

Kósa Lajos polgármester nyilatkozott a tervezett stadionépítésrõl.

« 1. oldal »