2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Karácsonyi hangulatban2014-12-17 10:11:23

Az ünnep közeledtét jelzi Körösszakál központjában felállított betlehemes. A kompozíciót a polgármesteri hivatal és a helyi könyvtár dolgozói készítették el.

A tizenhárom éve mûködõ egyesület színvonalas programokat szervez.

Újabb százötven településen vezetik be a bûnmegelõzési mintaprogramot.

És ha leszakad a híd?2014-09-05 11:38:29

A negyventonnás kamionok semmibe veszik a súlykorlátozást. Életveszélyes spórolás?

Simándi Lajosék portáján hajnali fél ötkor mintha le akarna esni a házról a tetõ.

A kicsinek is örülnek2014-08-27 10:59:02

Megyénk kilenc települése örülhet állami támogatásnak.

Kilencen kaptak 41 milliót2014-08-08 14:56:14

A rendkívüli önkormányzati támogatásokból nem jutott sok a megyénkbe.

Körösszegapáti, berekböszörményi, körmösdpusztai és körösszakáli gyerekek táborozhattak újra a Balatonnál július elsõ hetében.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat a képen látható Mohácsi Józsefné eltûnése ügyében.

Feldíszített iskolai folyosók, osztályok várták a ballagási ünnepségre érkezõket. Amikor megszólalt az iskola csengõje Gyõri Zoltán iskolaigazgató, Monok Sándorral az élen elindult a búcsú útjára 11 diák.

Nem úgy van, mint régen, állapítottam meg húsvét hétfõjén, amikor Körösszegpátiból Komádi felé utaztam. Évekkel ezelõtt locsoláshoz induló gyerekek, serdülõ fiatal emberek, kisfiukat kísérõ apák járták a település utcáit, valahova locsolkodni mentek.

Érzõdik a szegénység2014-04-07 08:41:16

A nemzeti dohányboltos szerint fizetésnapok környékén fut fel a forgalom.

Az Erdélybõl érkezõ Homoródalmás testvértelepülés fúvószenekarának ritmusai fogadták a településre érkezõ vendégeket és az avatáson megjelenõ helybéli lakosokat.

Jó hangulatú és hasznos tanácskozásra gyûltek össze Magyarhomorogon a dél bihari települések polgármesterei, valamint azok a szakemberek, akik egy település gazdasági kérdéseivel foglalkoznak.

Bár ne segítettek volna!2013-07-14 15:17:16
Illusztráció - Bár ne segítettek volna!Illusztráció - Bár ne segítettek volna! - ˆ Fotó: Marton Szilvia / Napi Gazdaság
Hajdú-Bihar – Bedõ polgármestere elégedetlen, bihartordai kollégája szerint viszont “majd kialakul”.
Vihar – Leszakította a szél a sportcsarnok tetejét Körösszakálon
Körösszakál, 2013. június 22., szombat (MTI) – Komádi, berettyóújfalui, szeghalmi és hajdúszoboszlói tûzoltók, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mûveleti szolgálatának munkatársai dolgoznak Körösszakálon a vihar okozta károk elhárításán – közölte Madai Petra, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje.

Illusztráció
írta Petneházi Attila - Hajdú-Bihar – Senki nem fog harminc kilométert autózni egy doboz cigarettáért – jósolja a bihari falu polgármestere.

10 éves jubileumot ünnepeltek Körösszakálban
Körösszakál – Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományõrzõ Közösségfejlesztõ és Szervezõ Egyesület valamint a Petlend-Csehi néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3.-án.

Az egykori fahíd cölöpjei látszódnak a félig száraz mederben a Sebes-Körös folyó körösszakáli szakaszán, a gróf Tisza István hídnál 2012. szeptember 12-én.

KIM: a cél a körösszakáli román iskola mûködésének biztosítása
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – Mindent megtesz az illetékes minisztérium a Hajdú-Bihar megyei Bihar Román Nemzetiségi Kéttannyelvû Általános Iskola és Óvoda mûködéséért – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel.


Körösszakál – XI. alkalommal rendezik Körösszakálban a Körösszakáli Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábort.

Körösszakál – A legkisebbek tanóráin a konyhaszekrény ajtaját használták betûtáblának, az ebédlõasztal volt a tanulópad. A szemléltetõ eszközöket naponta hurcolták a pedagógusok az iskolából a napközi ebédlõjébe vagy a szolgálati lakásba – ahol a fûtésleállás idején a tanítás zajlott. Körösszakálban ugyanis a kifizetetlen számlák miatt a GDF Suez Zrt. tavaly november 8-án leállította a gázszolgáltatást.

Körösszakál – Mintha hiába foglalta volna az Országgyûlés törvénybe, hogy a szolgáltatók január 1-jétõl a fûtési szezon végéig nem kapcsolhatják ki az oktatási intézményeket az ellátásból, a körösszakáli általános iskolában továbbra is hideg van.

Körösszakál - Vitányi István országgyûlési képviselõ hozta a jó hírt az év végére.

Körösszakál - Ma egyeztetnek a köröszakáli iskola átadásáról a kisebbségi önkormányzattal.

« 1. oldal »  Következő »