2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

A legtöbb magyar nem rajong a halért, illetve ha szereti is, mégsem készít halas ételeket heti rendszerességgel. Pedig az ajánlások szerint hetente kétszer ajánlott fogyasztani vegyesen a hazai és a tengeri példányokból.

Ébresztõ Karácsony2013-12-25 15:07:31

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai 2013. december 23-ról december 24-re virradóra rendhagyó “Ébresztõ” baleset-megelõzési akciót tartottak a 42. számú fõúton.

Az év végi ünnepi idõszak közeledtével talán még nehezebb eligazodniuk a cukorbetegségben érintetteknek a kalóriák és szénhidrátértékek útvesztõjében, nem is beszélve a bõséges karácsonyi fogásokról és a rokonlátogatásokról.

A Zichy Géza Zeneiskola karácsonyi hangversenyt adott pénteken a Bocskai Rendezvényközpontban.

Falu karácsonyi fõzésének nevezik azt a már hagyományos alkalmat, amikor meleg ételt osztanak Berekböszörményben aranyvasárnap elõtti szombaton.

A hagyományokat idézték fel az adventi idõszakban és kántálni mentek a faluban a pocsajiak december 19-én.

Az elsõ és legfontosabb a kereskedõtõl kapott nyugta megõrzése - figyelmeztet az ünnepek közeledtével a Fogyasztóvédõk Országos Egyesülete.

Szûcsné Nagy Ildikó Katalin, a Családsegítõ Szolgálat vezetõje kedves szavakkal köszöntötte az ünnepségre megjelenteket.

Évek óta hagyomány a Hajdúszováti Óvodában, hogy Karácsony közeledtével a Településen élõ nyugdíjasokat ünnepi mûsorral köszöntik.

Kiemelt figyelemmel kísérte az országos és a regionális média az adventi idõszakban a különbözõ karácsonyi adománygyûjtõ akciókat. A legnagyobb figyelmet a közmédia Jónak lenni jó! címû mûsorfolyama kapta, emellett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kampánya és a Mikulásgyár adománygyûjtése szerepelt a leggyakrabban a médiában - derül ki a Médianézõ elemzésébõl.

A Karácsony a szeretet ünnepe, együtt a család, meghitt hangulat, gyönyörûen díszített karácsonyfák, és persze hatalmas lakomák.

Akár fejlõdési rendellenességet okozó anyagokat és más szempontból veszélyes tárgyakat is találhatnak gyermekeink a fa alatt, ha csak az árra koncentrálunk.

Karácsony elõtt hajlamosak vagyunk elszakadni a valóságtól, többet költünk, mint amennyit megengedhetnénk magunknak, és olyan holmit is megveszünk, amire nincs is szükségünk.

Karácsony elõtt az emberek hajlamosak hitelt felvenni, és a bankok is külön év végi áruhitelekkel készülnek erre az idõszakra. Mikor érdemes beleugrani a kölcsönbe? Mi a jobb választás: a hitelkártya vagy az áruhitel?

Színes programok keretében kezdõdött meg az adventi ünnepségek sorozata Püspökladányban.

Hajdúdorog kultúrájának, szokáskörének, hagyományainak megismerése minden ember érdeklõdésének legméltóbb tárgya lehet. A város gazdag népszokásokkal, hagyományokkal rendelkezik Karácsony ünnepét illetõen, amelynek jelentõs része a mai napig él: karácsonyvárás, betlehemezés, csillagozás, kecskézés, kóringyálás, Szállást keres a szent család.

Debrecen - Tolvajok rendõrkézen, avagy „kék krónika” a szerdai intézkésekrõl.

Élesd – Az ajándékozás örömét élték át a körösszegapáti református egyház közösség tagjai, amikor advent negyedik, utolsó vasárnapján a szomszédos Bihar megye Élesd településére utaztak.

A Berettyóújfalui Református Egyházközség szeretettel tájékoztatja a Kedves Testvéreket, hogy december 24-én hétfõn, Szenteste délutánján a KARÁCSONYI ÜNNEPI ISTENTISZTELET 15 órai kezdettel a Mûvelõdési Házban lesz.

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város fõterén a harmadik gyertyát jelképezõ adventi fény az óriási koszorún. A mûsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülõ városlakó gyûlt össze a templom elõtti téren.

 


Körösszegapáti – Egyre több helyen és többen gondoskodnak arról, hogy a településeken a közelgõ ünnepek hangulatát fokozzák különbözõ kültéri díszítésekkel. Ezzel is ráhangolódnak az ott élõk a szeretet és a béke ünnepére.

 

Komádiban a napokban került sor a Barsi Dénes Általános Iskolában a karácsonyi vetélkedõre, amelyet Juhász Gézáné CKÖ elnöke és Tarsoly Margit felsõ tagozatos gyermekvédelmi felelõs szervezett.

Az idei kistérségi adventi népmûvészeti kézmûves kiállításon és vásáron egy igazi szenzációval rukkoltak elõ.

Magyar rendõrök mellett román egyenruhásokkal is találkozhattunk a határ mentén.

« Előző « 3. oldal »  Következő »