2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Hétfõ délután kiderül, lehet-e aláírást gyûjteni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás ügyében, és az is, hogy lehet-e ellene vagy mellette szóló referendum kiírására.

A rendszerbontó civileknek még van esélyük a vasárnapi boltzár elleni népszavazásra azután, hogy az MSZP hasonló kezdeményezése elbukott. A szocialisták háborognak, a Nemzeti Választási Iroda szerint viszont jogosan utasították el kezdeményezésüket. A vállalkozói érdekképviselet szerint az ügy a fontos, nem az, ki karolja fel. Kérdések és álkérdések, avagy a boltzár elleni fellépések viszontagságos története.

Konzultációt indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a nyugdíjasokat gyakran megtévesztõ termékbemutatók ügyében.

Két év után azért hoztuk ismét elõ az üzletek vasárnapi nyitva tartásának a kérdését, mert az elõzõ kormány idején abban állapodtunk meg, hogy akkor térjünk erre vissza, amikor jobb lesz az ország, a családok anyagi helyzete – ismertette kérdésünkre a KDNP városi elnöke.

Jövõre elvileg a nemcsak az szja-t, hanem a munkavállalót terhelõ járulékokat is csökkenteni lehetne a családi kedvezmény összegével. De ehhez tudni kellene, mennyi kedvezményt nem tudtak igénybe venni a családok.

 

Kendermag kontra KDNP2010-05-10 11:54:56
A marihuána legalizálásáért tüntettek vasárnap Budapesten, a Margit-szigeten. Az úgynevezett Globális Marihuána Menetet világszerte megrendezik, szombaton Prágában 13 ezren vettek rajta részt.
« 1. oldal »