2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A foglalkoztatottak száma meghaladta a 4 millió 124 ezret a tavaly december és idén február közötti három hónap átlagában, amikor 111 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az egy évvel korábbihoz képest 24 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a tavaly december és idén február közötti idõszakban, a munkanélküliség 7,7 százalékos szintje pedig 0,7 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy éve – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tavaly év végén 1 millió 703 ezer bejegyzett vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, ami 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A növekedés kizárólag az önálló vállalkozók számának mintegy 27 ezres emelkedésébõl adódik, a társas vállalkozások száma 12 ezerrel csökkent.

Tavaly év végén 1 millió 703 ezer bejegyzett vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, ami 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A növekedés kizárólag az önálló vállalkozók számának mintegy 27 ezres emelkedésébõl adódik, a társas vállalkozások száma 12 ezerrel csökkent.

Januárban 4,1 százalékkal nõttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, valamint a nonprofit szférában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Jövõ októberben lesz a "kis népszámlálás", az október 1-jei állapotra vonatkozóan. Errõl kedden fogadott el törvényt a parlament - tudatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményben az MTI-vel.

A népesség és a lakások tíz százalékára kiterjedõ, "kis népszámlálást", mikrocenzust tartanak 2016 októberében Magyarországon az Országgyûlési keddi döntése értelmében.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetérõl és életkörülményeirõl március 16. és május 15. között - tájékoztatta a statisztikai hivatal hétfõn az MTI-t.

Januárban 7,7 százalékkal nõtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest - jelentette elsõ becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a pénteki Hivatalos Értesítõben közzétette a különbözõ ellátások alapjául szolgáló fõbb statisztikai adatokat.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a pénteki Hivatalos Értesítõben közzétette a különbözõ ellátások alapjául szolgáló fõbb statisztikai adatokat.

Tovább nõtt a foglalkoztatottak száma: 2014 novembere és 2015 januárja között 4 millió 127 ezren dolgoztak, 141 ezerrel - 3,5 százalékkal - többen, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A munkanélküliségi ráta 7,4 százalékos volt a 2014. november és 2015. január közötti idõszakban, 1,4 százalékponttal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi idõszakban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az egyszeri hatások nélkül is tovább folytatódhat idén a reálbérek emelkedése Magyarországon az MTI által pénteken megkérdezett elemzõk szerint.

Tavaly 3 százalékkal 237 700 forintra nõtt a bruttó átlagkereset a legalább öt fõt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A többségük tanulni jön2015-02-10 19:52:52

A hozzánk érkezõ idegen állampolgárok általában nem Magyarországon akarnak letelepedni.

A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az elõzõ év azonos idõszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal szerdán.

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékrõl 3,4 ezrelékre mérséklõdött a 2014. január és november közötti idõszakban az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal hétfõn.

A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az elõzõ év azonos idõszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékrõl 3,4 ezrelékre mérséklõdött a 2014. január és november közötti idõszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfõn az MTI-vel.

Tavaly január-novemberben 2,7 százalékkal nõttek a bruttó átlagkeresetek és a családi kedvezmény nélkül számított nettó keresetek is az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A mezõgazdasági termelõi árak 6,8 százalékkal mérséklõdtek egy év alatt.

Tavaly novemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,6, a belföldi vendégeké pedig 1,9 százalékkal nõtt az egy évvel korábbihoz képest, a szálláshelyek vendégforgalma összességében 3,3 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Több gyerek születik2015-01-11 09:29:08

Növekszik a Hajdú-Biharban élõk, fõleg a nõk átlagéletkora.

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az elõzõ év azonos idõszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

« Előző « 2. oldal »  Következő »