2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A foglalkoztatottak száma tavaly szeptember-novemberben 4 millió 155 ezer volt, a munkában állók száma 188 ezerrel nõtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Jelentõsen csökkent a táppénzt igénybe vevõk és a táppénzen töltött napok száma 2005 és 2013 között annak ellenére, hogy a foglalkoztatottság emelkedésével bõvült a jogosultak köre - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Táppénz, 2005-2013 címû átfogó elemzésébõl.

A nemzetgazdasági miniszter a Híradónak azt mondta: a magyar gazdaság lendületben van, a bõvülés pedig önmagában is növeli az emberek elhelyezkedési esélyeit.

Idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szegénység vagy társadalmi kirekesztõdés kockázatának kitettek aránya 2013-ban együttesen 31,1 százalékot ért el, ami 2,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - állapította meg a KSH legfrissebb, a háztartások életszínvonaláról szerdán közzétett kiadványa.

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: lassabban fogyunk2014-11-26 15:22:26

Mérséklõdött a népesség természetes fogyása az év elsõ kilenc hónapjában 2013 megfelelõ idõszakához képest - tájékoztatta az MTI-t a Központi Statisztikai Hivatal. Ez azt jelenti, hogy 2014 januárja és szeptembere között 3 százalékkal több gyermek született, mint a bázisidõszakban és 2,4 százalékkal csökkent a halálozások száma - közölte a KSH.

Mérséklõdött a népesség természetes fogyása az év elsõ kilenc hónapjában, 2013 hasonló idõszakához képest - tájékoztatta kedden az MTI-t a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari termelés szeptemberben 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az elõzetes adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A munkanaphatástól megtisztított index 5,2 százalékos növekedést mutat 2013 szeptemberéhez képest.

Több mint 20 százalékkal nõttek a lakáseladások az elsõ fél évben Magyarországon az elõzetes adatok szerint, túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû friss kiadványából.

A munkanélküliek száma 102 ezerrel, 333 ezerre csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a munkanélküliségi ráta 2,4 százalékponttal, 7,4 százalékra mérséklõdött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A munkanélküliek száma 102 ezerrel, 333 ezerre csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a munkanélküliségi ráta 2,4 százalékponttal, 7,4 százalékra mérséklõdött – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A foglalkoztatottak száma megközelítette a 4 millió 182 ezret a harmadik negyedévben, a munkában állók száma 192 ezerrel nõtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A gyerekek száma szerint bontva tovább nõttek a kereseti különbségek az elsõ fél évben a tavalyihoz képest Magyarországon – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss elemzésébõl. A növekvõ különbség oka, hogy a családi adókedvezményt 2014-tõl a munkavállaló nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékának terhére is igénybe lehet venni, így nagyobb összeg marad a családoknál.

A vezetéstechnikai tréningen a való világot szimulálják a jármûvezetõknek.

Az év elsõ hét hónapjában több gyermek született, csökkent a halálozások száma, így mérséklõdött a természetes fogyás az elõzõ év azonos idõszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az MTI-vel.

Az év elsõ hét hónapjában több gyermek született, csökkent a halálozások száma, így mérséklõdött a természetes fogyás az elõzõ év azonos idõszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az MTI-vel.

A lakosság egészségi állapotát méri fel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfõtõl december 15-ig tartó vizsgálatában, amelyet ötévente minden európai uniós tagállamnak kötelezõ elvégeznie.

Augusztusban 0,2 százalékos volt az infláció éves összehasonlításban, miután júliusban 0,1 százalékkal nõttek az árak az egy évvel korábbihoz képest.

A bruttó hazai termék 3,9 százalékkal nõtt a második negyedévben, az elõzõ negyedévhez képest pedig 0,8 százalékos volt a gazdaság növekedése a szezonálisan kiigazított adatok szerint - erõsítette meg a részletes adatok alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.

A beruházások volumene 21,2 százalékkal nõtt az idei év második negyedévében a múlt év azonos idõszakához képest, az elsõ negyedévi 22,6 százalékos ütem után – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Átlagosan 0,5 százalékkal emelkedtek az ipari termelõi árak júliusban az elõzõ hónaphoz képest, de 0,3 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mérséklõdött a természetes fogyás üteme, minthogy 2014 elsõ félévében több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklõdött a tavalyi év azonos idõszakához képest - olvasható a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott gyorsjelentésében.

Júniusban 11,3 százalékkal nõtt az ipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz képest, a szezonálisan és munkanaphatással is kiigazított adatok szerint 1,8 százalékkal haladta meg a májusit - erõsítette meg a részletes adatok alapján az egy héttel ezelõtt kiadott elõzetes számokat a Központi Statisztikai Hivatal.

A szálláshelyek vendégforgalma 7,6 százalékkal nõtt júniusban és 6,8 százalékkal az elsõ fél évben a múlt év azonos idõszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

« Előző « 3. oldal »  Következő »