2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Csaknem 89 ezer új és használt lakást értékesítettek tavaly Magyarországon, így a teljes lakáspiaci forgalom mintegy 3,2 százalékkal nõtt az elõzõ évihez képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû friss kiadványából.

A foglalkoztatottak száma 4,8 százalékkal nõtt az elõzõ év azonos idõszakához képest, 8 százalék a munkanélküliségi ráta a második negyedévben.

Májusban 2,3 százalékkal nõtt a magyar export euróban számolt értéke, miközben az import 3,7 százalékkal bõvült a múlt év azonos hónapjával összevetve.

A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Drasztikusan csökkent a házasságkötések és az élve születések száma, és, ahogy háborús években lenni szokott, megnõtt a fiú újszülöttek aránya. Az egészségügyi és a gazdasági helyzet romlása is megnövelte a halandóságot - derül ki a statisztikai hivatal kimutatásából.

Tavaly az iparban mintegy 625 ezren dolgoztak Magyarországon; az alkalmazásban állók száma 0,6 százalékkal nõtt a legalább 5 fõt foglalkoztató vállalkozásoknál, a jármûiparban 9 százalékkal ugrott meg a létszám – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványából.

Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidõben dolgozó nõk átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly – derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidõvel kapcsolatos elemzésébõl.

Lassult a népességfogyás2014-07-24 15:01:43

A KSH adatai szerint az év elsõ öt hónapjában többen születtek és kevesebben haltak meg, mint 2013 azonos idõszakában.

Májusban 4,0 százalékkal nõttek a keresetek a közfoglalkoztatottak nélkül számolva az egy évvel korábbiakhoz képest. A béremelkedés a versenyszférában és a költségvetési szektorban gyakorlatilag kiegyenlített 4,1, illetve 3,9 százalékos volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az elsõ fél évben 82 ezerrel nõtt a sertés- és 5 ezerrel a szarvasmarha-állomány – jelentette a június 1-jei állapotok alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idén júniusban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest, az elõzõ hónaphoz mérten pedig 0,1 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A kivitel euróértéke 2,4, a behozatalé 3,8 százalékkal nõtt májusban az egy évvel korábbihoz képest, a 419 millió euró exporttöbblet 72 millióval kevesebb lett, mint egy évvel korábban - jelentette az elsõ becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal. Május már a harmadik hónap volt, amikor az import éves összevetésben gyorsabban nõtt az exportnál és emiatt csökkent a kiviteli többlet.

Idén március-májusban 4 millió 105 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 195 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Az év elsõ négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel ezelõtt, és 3,7 százalékkal kevesebben haltak meg, mint tavaly az év azonos idõszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.

Az év elsõ négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyerek született, és 3,7 százalékkal kevesebben haltak meg, mint tavaly az év azonos idõszakában. Áprilisban jött világra a legtöbb újszülött, 9,3 százalékkal többen születtek ekkor, mint 2013-ban ilyenkor.

Az atipikus, például részmunkaidõben történõ foglalkoztatás aránya nõtt a válság elõtti szinthez képest, azonban széles körû alkalmazása továbbra sem jellemzõ Magyarországon – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013-as évkönyvének online kiadásából, amely a munkaerõ-piaci viszonyokat is vizsgálja.

Folytatódott a csökkenõ tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az elõzõ évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

Tavaly folytatódott a vállalkozói szféra bõvülése: december végén a regisztrált gazdasági szervezetek száma megközelítette az 1 millió 828 ezret, ami csaknem 22 ezres növekedés az elõzõ évihez képest, és közel 41 százalékkal több a 2005. évinél, a tavalyi bõvülés azonban kizárólag az önálló vállalkozók számának bõvülésébõl adódott, a vállalkozások 99,7 százaléka kisvállalkozás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû, most megjelent kiadványából.

A jármûgyártás, illetve a hozzá kapcsolódó beszállítói ágazatok termelése mellett a húsvéti ünnepek hatására az élelmiszeripari eladások is hozzájárultak ahhoz, hogy az ipari termelés áprilisban 10,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit és az elõzõ hónappal összevetve 2,4 százalékkal nõtt - jelentette a második becslés alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Lassan nõ a házasságkötések száma Magyarországon, és tavaly 8,4 százalékkal kevesebben váltak el, mint az elõzõ évben – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában.

Az utóbbi évtizedben 2,7 évvel javultak a magyarok életkilátásai, hasonló mértékben, mint az Európai Unióban. A gyermekek egészségi állapota romlik, sokan küzdenek tartós egészségi problémával, a magyar egészségügyi rendszer leterheltsége évrõl évre nõ – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentésébõl.

Az utóbbi években csökkent ugyan a digitális szakadék Magyarország és az Európai Unió között, ám a háztartások és a cégek internetellátottsága egyelõre nem éri el az uniós átlagot – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû, most megjelent kiadványából.

Az utóbbi évtizedben 2,7 évvel javultak a magyarok életkilátásai, hasonló mértékben, mint az Európai Unióban. A gyermekek egészségi állapota romlik, sokan küzdenek tartós egészségi problémával, a magyar egészségügyi rendszer leterheltsége évrõl évre nõ – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentésébõl.

Lassan nõ a házasságkötések száma Magyarországon, és tavaly 8,4 százalékkal kevesebben váltak el, mint az elõzõ évben – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában.

A KSH elõrejelzése szerint Magyarországon egy-két százalékkal emelheti a bruttó hazai termék folyó áras értékét az, hogy az ESA2010 bevezetésével módszertani változások lesznek a nemzeti számlák elszámolásában.

« Előző « 4. oldal »  Következő »