2024. április 24. Szerda, György.
 

Nincs pénzünk egészséges élelmiszerekre, de dohányzásra mindig költünk – állítja többek között egy most készült hazai tanulmány, amely a lakosság életmódját vizsgálta. A kép eléggé lesújtó.

Magyar tudósok új eredménnyel gazdagították a memrisztorokkal kapcsolatos kutatásokat. A Nanoscale címû szaklapban megjelent tanulmány eredménye, hogy az eddigi kísérletekhez képest nagyságrendekkel kisebb, néhány nanométeres tartományban és sokkal gyorsabban tudtak dolgozni a technológiával, ami a gyakorlatban gyorsabb és könnyebben beépíthetõ memóriákat jelent. A számítástechnikán túl ez a rendszer alapja lehet a mesterséges idegrendszernek is. Ilyesmivel kísérletezik a legnagyobb amerikai katonai kutatási ügynökség, a DARPA is.

Így kellene megmenteni a devizahiteleseket a lakosság szerint. Több éve több hullámban tett és tesz kísérleteket a kormányzat a devizahitelesek megmentésére. A jelenlegi törekvések szerint véglegesen lezárul a következõ hónapokban az ingatlanfedezettel rendelkezõ devizahitelek korszaka, a bankszektor és a kormányzat intenzíven dolgozik a megoldáson.

Kissé javult Magyarországon a fogyasztói bizalom a második negyedévben az elõzõ negyedévhez képest, ugyanakkor még nem közelíti meg a tavalyi vagy az azelõtti szintet a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb felmérése szerint.

Két vak férfinek sikerült részlegesen visszaállítani a látását egy szemimplantátum beültetésével. A két alany így már képes a fény észlelésére és néhány alakot is ki tud venni a retina mögé behelyezett eszközzel.

Az amerikai Viking program 36 éves adatainak új elemzése szerint a NASA megtalálta az életet a Marson.

Az egészséges kávé titka2010-06-22 11:58:08

Az egészséges kávé titka

Bár a magyar lakosság 80%-a tartozik a kávéfogyasztók táborához, a kávézás egészségre gyakorolt hatásáról a mai napig nem alakult ki egységes közvélemény.

Farkas Bertalan a szovjet Valerij Kubaszovval ezen a napon startolt Bajkonurból, majd a Szaljut 6 ûrállomáson kutatásokat is végeztek. Farkas Bertalanból sztár lett, mindenki Farkas Bercije, ...
Zugivó a magyar?2010-05-26 10:26:43
Ha most szeptemberben lennének a választások, akkor a Fidesz és a Magyar Szocialista Párt (MSZP) mellett csak a Jobbik lépné át az öt százalékos parlamenti küszöböt.
« Előző « 2. oldal »