2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Komádiban a Barsi Dénes Általános Iskolában ünnepi mûsorral emlékeztek meg október 22-én 11 órától az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulójáról.

Lakossági Fórum2013-10-21 18:52:03

Tóth Ferenc, Komádi polgármestere Lakossági Fórumra hívta a helyi lakosságot a Közösségi Ház nagytermébe, 2013. október 15-én, 17 órára.

A Komádi csikósok2013-10-21 18:34:02

A Komádi csikósok nagyon sokat szerepelnek határainkon belül és határainkon túl is. Számos díjjal, oklevéllel, kupákkal büszkélkedhetnek. Mindig kitesznek magukért. A Komádi Hagyományõrzõ Lovasnapokat nem lehet elképzelni nélkülük. Fellépéseikkel a város hírnevét növelték. A Komádi Gyermekotthont gyakran meglátogató holland patronálóknak nem kellett Hortobágyra utazniuk, mert olyan bemutatót tartottak, amilyet csak Hortobágyon láthatnának még.

Az Idõsek Világnapja után egy nappal a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klubban Mike Zoltán klubelnök köszöntötte a meghívott vendégeket és a klub tagjait a Szabadidõ Központban. Molnár Ferencnét a HBM Nyugdíjas és Debreceni Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökét, Kökényné Szarka Emmát a Debreceni Nyugdíjas Egyesület alelnökét, Tóth Ferenc polgármestert és feleségét, Nagy Jánosnét a Komádi és Régiója Fejlõdéséért Alapítvány elnökét és férjét.

2013. szeptember 28-án tartotta a Klub megalakulásának 15 évfordulóját. Az ünnepségre a helyi Napközi Otthonban került sor. Mike Ferencné köszöntötte elõször a meghívott vendégeket: Bodnár Antalnét a Hajdú- Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek alelnökasszonyát, Puskás Bélánét a Szociális Bizottság elnökét, Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt, (aki sajnos nem tudott jelen lenni), Tóth Ferenc Polgármestert és feleségét Dr. Diószegi Annamáriát, Hidvégi László alpolgármestert, Varga Lajost és feleségét, aki a könyvelést végzi a klubnak.

Az Idõsek Világnapján a KOMOTTHON és az IDÕSEK KLUBJÁNAK lakóit három nemzedék is köszöntötte. A köszöntõk között ott voltak a legfiatalabbak, a Tornyos Óvoda csoportja, utánuk a Barsi Dénes Általános Iskola 6. b osztályos tanulói, az idõsebb nemzedék képviseletében pedig tiszteletüket tették az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalkörének tagjai, a Komádi Városi Népdalkör és a Komádi Nyugdíjasok Klubjának tagjai.

“Besózott” gyártelepek2013-10-10 14:21:05

Berettyóújfalut az Elzett, Komádit pedig a kendergyár bezárása sokkolta.

Vendégünk volt Orosházi Ferenc, Szent - Korona szakértõ, aki a Korona felszentelt és hiteles másolatával látogatott Komádiba. Az általa megtartott, és rendkívül tartalmas, városunk történetében példa nélküli elõadáson szó esett többek közt a Szent Korona és az Univerzum jelképrendszerérõl, kozmikus hitvilágáról, és mindezek kapcsolatáról, illetve találkozási pontjairól. A rendezvény egy országjáró körút része volt, melynek célállomása Apajpusztán, a Magyarok Országos Gyûlése volt.

A Magyar Televízió Zrt., kormányzati támogatással nagyszabású programsorozatot hívott életre Szent Mihály napjára, amelyben Komádi is részt vett.

Állampolgársági eskü2013-09-28 09:18:36

Ismét állampolgársági eskütételre került sor a Komádi Városháza dísztermében.  Az eskütételre Nagyváradról 12-en érkeztek: - Mos Mihály, Alb Sándor, Alb Anikó, Alb Andreea Monica, Lantos Enikõ, Venczel Róbert Romulusz, Boeriu Ramona Delia, Boeriu Vasile, Egri Stefan Tamás, Egri Krisztián Tamás, Venczel Kálmán Miklós és Péter Attila.

Szeptember 21-én zenés ébresztõre ébredt Komádi lakossága. 13 órától indult a Sport pályától a felvonulás. 14 lovas kocsi és egy traktor vontatta „fogat” vonult fel Komádi utcáin. Megállóhelyek, ahol a kulturális csoportok felléptek: Köztársaság u, (EUROTEX parkoló), Nagysándor J u. – Furtai u. sarok (Benzinkút), Vasvári P. u. – Fõ u. sarok, Fõ u. – Piactér, Munkás u. – Szent István u. sarok, Ibolya u. – Dózsa Gy. u. sarok. Utolsó megállóhely: - Hõsök tere: - Fõtér. Ezeken a helyeken a következõ kultúrcsoportok léptek fel: „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalköre, Körös - Körül Néptáncegyüttes, Városi Népdalkör, Komádi Nyugdíjasok Klubja – „Rozmaring” énekkar, Csicseri és Csicseri - Borsó gyermek citerazenekar, Komádi csikósok, és Erdélybõl a Mezõtelegdi Tánccsoport.

Gyakori a magas vércukor- és koleszterinszint, illetve a túlsúly a Generali Egészségügyi Szûrõprogram eredményei alapján.

Szüreti hétvége2013-09-23 19:33:55

A komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói idén is megszervezték a már hagyománnyá vált Szüreti felvonulást és bált, szeptember 21-én.

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.

Illusztráció
Hajdú-Bihar – Komádiban tankönyvellátás szempontjából gördülékenyen indul a tanév.

A Komádi Kulturális Expo és Fesztivált augusztus 9-én és 10-én rendezték meg a városi Sportpályán.

Jubileumi mûsor Komádiban2013-08-05 09:07:16

A komádi Körös-Körül Néptáncegyüttes 5 éves megalakulásnak alkalmából egy igazán emlékezetes mûsorral kedveskedett a közönségének.

A Vészhelyzet-elhárító központ fejlesztése Komádiban Rendõrõrs kialakításával és a Komádi Humánerõforrás-központ kialakítása elnevezésû projektek ünnepélyes átadása volt a városban, 2013. július 16-án.

A Komádi Polgárõr Szervezet Komádiban a Tó-horgászegyesület taván megyei horgászversenyt szervezett, melyre 12 csapat nevezett be. Komádi Polgárõr Szervezet három csapattal, valamint Komádiból még a Tûzoltóság illetve a Komádi Purina. Ezen kívül Váncsod Polgárõrség két csapattal, Hajdúszovát, Magyarhomorog, Körösszegapáti, Ebes és Újléta polgárõr csapatai vettek részt. A horgászversenyen részt vett Balogh László a Hajdú- Bihar Megyei Polgárõr Szövetség vezetõségi tagja, aki maga is horgászott az Ebes csapatában.

Immár a kilencedik alkalommal rendezték meg a Hagyományõrzõ Lovasnapot  és másodikszor került sor a Bihari ízek Találkozójára Komádiban, amelyre nyolcan neveztek be. Erdélyi Zoltánné (méhészeti termékek), Krucsó Gyuláné (száraztészta), Kerek egy ég alatt Közhasznú Alapítvány (mézeskalács), Bulcsú László (ízesített sajt), Farkas Jánosné (kenyérlángos), Kmecz Ferencné (kürtõs kalács, pogácsa), ALIBOR Natura Kft (hidegen sajtolt olaj), Kovács István (házi készítésû lekvár). A termékek egy része a város kemencéjében készült.

A Jézus szíve búcsún emlékeztek meg a volt katolikus iskola „80 éves múltjáról”. A katolikus iskola 1933-ban nyílt meg, ha mûködne, most lenne 80 éves. A Jézus szíve templom megtelt a hívõkkel, ahol Dr. Dénes Zoltán plébános kanonok szentmisét tartott.

A komádi iskolában is ballagtak
Komádi – Szombat délelõtt négy osztály diákjai búcsúztak, ballagtak el a komádi Barsi Dénes Általános Iskolából.

 

Egy színes, hangulatos ovi gálára került sor a közelmúltban a Komádi Közösség Házban. A város valamennyi óvodájából jöttek az ovisok, hogy bemutathassák megszerzett tudásukat népmesében, néptáncban, népzenében a megjelent nagy létszámú közönség (szülõk és vendégek) elõtt. De Berekböszörménybõl is érkezett egy kis mesemondó a nagymamával együtt.

 

 

Negyedik alkalommal rendezte meg a „Fonóba szól a nóta” népzenei találkozót a Komádi Városi Népdalkör. A Közösségi Házban megrendezett rendezvényre nagyon sokan eljöttek, nem csak helybõl, hanem más településekrõl is.

 

 

A Komádi Gyermekotthonban is megtartották a Madarak és fák napját Puskás János pszichológus vezetésével, valamint Megyaszai Antal GYÖk vezetõ, Benke Csaba technikus, nevelõk, gyermekfelügyelõk és természetesen a gyermekek aktív közremûködésével.

 

« Előző « 4. oldal » 10  ... 11 Következő »